- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Strašna serija srpskih odbojkašica – Kanadi servirana nula

© AP Photo / Virginia MayoSrbija Švedska odbojkašice
Srbija Švedska odbojkašice - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2023
Pratite nas
Odbojkašice Srbije ostvarile su treću, ubedljivu pobedu u okviru kvalifikacija za Olimpijske igre nad reprezentacijom Kanade rezultatom 25:19, 25:17, 25:21.
Sa jasnom namerom stigle su srpske odbojkašice na kvalifikacioni turnir u Kini i u tri kola protivnicama ne dozvoljavaju ni set.
Pale su i Kanađanke, protiv kojih su Srpkinje imale poseban motiv jer su protiv iste selekcije pretrpele poraz u Ligi nacija. Osveta je servirana u režiji neverovatne Tijane Bošković koja je ponovo briljirala sa 25 poena.
Srbija je odmah na startu napravila seriju od 5:0 i čuvala je prednost, iako su pred kraj seta Kanađanke pokušale da zaprete. Bez velikih problema napravljena je prednost i u drugom setu, a tu su srpske odbojkašice još bolje odreagovale i protivnicama nisu dopustile da se približe.
Jedina neizvesnot viđena je u trećem setu kada je popustila koncentracija u srpskom timu i vicešampionke Evrope napravile su više grešaka nego što je uobičajeno, a to je selekciji Kanade pomoglo da se vrati.
U važnim trenucima odlično se pokazala mlada Aleksandra Uzelac koja je do kraja upisala devet poena, a jedan više imala je sjajna Jovana Stevanović. Ekipi je mnogo značilo i to što se na teren vratila iskusna Maja Ognjenović koja se dobro oseća.
Srpske odbojkašice upisale su treću uzastopnu pobedu posle trijumfa protiv Meksika i Ukrajine, a naredni meč čeka ih u sredu protiv Češke od 10 časova ujutru.
Odbojkašice Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2023
SPORT
Srbija premoćna za Ukrajinu – vicešampionke Evrope upisale novu maksimalnu pobedu
Katarina Lazović - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2023
SPORT
Odbojkašice krenule Novakovim stopama – preslišan Meksiko, nek' se spremi Ukrajina
Odbojkaši Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2023
SPORT
„Plava četa“ bez polufinala – drama je donela pobedu Grbićevim Poljacima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala