- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija premoćna za Ukrajinu – vicešampionke Evrope upisale novu maksimalnu pobedu

© AP Photo / Virginia MayoOdbojkašice Srbije
Odbojkašice Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2023
Pratite nas
Srpske odbojkašice pobedile su reprezentaciju Ukrajine u drugom kolu kvalifikacija za Olimpijske igre rezultatom 3:0 ( 25:18, 25:18, 25:16). Ova pobeda je druga maksimalna za Srbiju od početka kvalifikacija.
U prvom delu prvog seta srpske odbojkašice nisu uspevale mnogo da se „odlepe“ od protivnica, međutim kada su stigle do prednosti od šest poena videla se sigurnost i vođstvo je raslo.
Timski je utakmica tekla sjajno, a Jovana Stevanović je sa dva vezana asa samo povećala samopouzdanje srpskih odbojkašica. Glatko je i bez problema Srbija došla do prvog seta, a onda je Ukrajina probala da zapreti u drugom.
Povele su Ukrajinke prvi put na meču početkom drugog seta, ali Tijana Bošković bila je tu kada je bilo najpotrebnije da se sigurnost vrati u ekipu. Posle manjih problema, vicešampionke Evrope povratile su prednost i sačuvale je do kraja seta.
Fantastiča igra srpskih dama preneta je i u treći set gde su raznocrsnih oružjem postepeno uvećavale prednost i koračale ka pobedi. Imale su sjajne Srpkinje devet poena prednosti, a Aleksandra Uzelac je odigrala nekoliko sjajnih poena.
Tijana Bošković do kraja je upisala 22 poena, ali se najviše istakla u trećem setu kada je servirala četiri asa.
Srpkinje su u prvom kolu kvalifikacija savladale reprezentaciju Meksika (3:0), a u narednom kolu Grupe A očekuje ih susret sa selekcijom Kanade.
Katarina Lazović - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2023
SPORT
Odbojkašice krenule Novakovim stopama – preslišan Meksiko, nek' se spremi Ukrajina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala