- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Gvardiola pričao o Zvezdi – pa se setio Jugoslavije i Đokovića: „Ne znam što, ali tamo je uvek lepo“

© AP Photo / Manu FernandezPep Gvardiola
Pep Gvardiola - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2023
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde sastaju se u prvom kolu Lige šampiona protiv Mančester sitija u utorak od 21 čas, a Pep Gvardiola pred tu utakmicu govorio je o uspomenama koje ga asociraju na Srbiju i Jugoslaviju.
Sa puno samopouzdanja Mančester siti dočkeuje Crvenu zvezdu koja na gostovanje stiže posle iznenađujućeg poraza od Čukaričkog u domaćem šampionatu.
Iako je izjavio da će protiv Zvezde igrati sa drugim timom Pep Gvardiola ima poštovanja za crveno- bele, naročito za trenera Baraka Bahara.

„Video sam da je prošle sezone bio u Makabi Haifa, da je igrao čvrste utakmcie sa Juventusom, Benfikom, PSŽ-om. Videli smo šta je uradio protiv Mbapea, Mesija, Nejmara… Ima hrabrosti i verujemo da će biti slično i utorak“, rekao je proslavljeni Španac.

Gvardiola se prisetio utakmice iz 1996. godine kada je nosio dres Barselona, tada je takođe bio Zvezdin protivnik, ali kao igrač. To mu je bio povod da se seti Jugoslavije i pomene i Novaka Đokovića.

„Pamtim taj meč, nismo igrali dobro. Uvek je lepo tamo. Pamtim kad smo igrali u Hrvatskoj prošle sezone. U bivšoj Jugoslaviji uvek imaju odličnu atmosferu i takmičare, kao i u vaterpolu, pogledajte Đokovića. Ne znam zašto, možda zbog škole, zbog vaspitanja, ali imaju to“, istakao je Gvardiola.

Podsetio se i Maradoninog gola u dresu Barselone protiv Zvezde. O tom lobu iz 1982. godine i dan danas se govori.
„Pamtim kad je Dijego Armando Maradona dao onaj gol protiv Zvezde. Ne znam na engleskom da kažem šta je uradio“, rekao je Gvardiola i nasmejao se aludirajući na lob.
Za trenutnu ekipu Crvene zvezde proslavljeni Španac kao jednu od osobina ističe agresivnost.
„Veoma su agresivni. Ne brane se ‘čovek na čoveka’, ali nekad i to rade i moramo da budemo spremni. Brzi su u tranziciji, igraju sistem 5-3-2, moramo da budemo spremni da dobro čitamo njihovu igru“, rekao je Pep Gvardiola.
Marko Šćepović - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2023
SPORT
Novi Pazar ili stari Partizan?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala