- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak je naivno poverovao – a onda je njegov prijatelj razotkrio sistem: „Plaćaju ljude da navijaju“

© AFP 2023 / JOSE JORDANNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2023
Pratite nas
Od početka pa do kraja grupne faze Dejvis kupa srpski teniseri imali su podršku u Valensiji gde su igrali protiv selekcije Južne Koreje, Španije i Češke, a na tome je naročito bio zahvalan Novak Đoković. Međutim, Stan Vavrinka ukazao je na vrlo moguću teoriju, a to je da organizatori takmičenja plaćaju navijače.
Format Dejvis kupa koji je na snazi već četiri godine konstantno je na meti kritika zbog malog broja domaćih navijača, a o čemu je govorio i Novak Đoković. Međutim, srpski as se u Španiji iznenadio sa tim koliku je Srbija imala podršku.
„Nikad nismo očekivali da će biti toliko navijača na dublu. Hvala navijačima koji su ostali do kraja. Učinili su da se osećamo kao kod kuće. Nadamo se da će nas podržati, tamo neće biti španskog tima“, rekao je Novak posle dubl meča protiv Češke.
Stan Vavrinka, švajcarski teniser, koji od početka grupne faze ukazuje na probleme ovog formata, ima ipak drugačije viđenje kada je reč o navijačima.
„Da li ste znali da ITF plaća ljude da navijaju za svaku zemlju na mečevima“, upitao je Vavrinka na Tviteru, a potom u komentarima objasnio da je to proverena informacija.
Švajcarac je jedan od najglasnijih zagovornika promene formata koji je problematičan jer mnoge zemlje nemaju domaćinstvo, pa tako Srbija preko četiri godine nije gledala svoje teniser na domaćem terenu.
Vavrinka je bio naročito besan tokom ovogodišnjih mečeva u Mančesteru na kojima nije bio prisutan veliki borj gledalaca, zbog čega je sa punim pravom ukazao na to da se duh Dejvis kupa „ubija“.
Danil Medvedev i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2023
SPORT
Francuz ima novu „teoriju“: Postoje dva Novaka Đokovića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala