- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Francuz ima novu „teoriju“: Postoje dva Novaka Đokovića

© AP Photo / Frank Franklin IIDanil Medvedev i Novak Đoković
Danil Medvedev i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2023
Pratite nas
Od četiri Grend slema u godini Novak Đoković ove sezone osvojio je čak tri, dok je na Vimbldonu izgubio u finalu. Pored savršenog tenisa u igri srpskog asa se gotovo uvek istakne mentalna snaga, a Patrik Muratoglu, teniski trener, objasnio je kako Novak funkcioniše kada dođe do završnice najvećih turnira.
Veliko iznenađenje doživeo je Novak Đoković kada ga je mladi Karlos Alkaras savladao u finalu Vimbldona, ali to je bio samo jedan poraz na sva četiri Grend slema ove sezone. Srpski as se vratio u Australiju i Ameriku, dok je u odsustvu Rafaela Nadala preuzeo ulogu kralja šljake, a sve je to kako Patrik Muratoglu veruje zbog stava sa kojim je dolazio na velike turnire.
„Postoje dva Novaka u Grend slem finalima. Postoji Novak koji dolazi da pobedi i kada igra najbolje, onda je najbolji igrač na svetu. A tu je i Novak koji dolazi da ne izgubi: on se može pobediti, izuzetno je teško, ali je pobediv. U finale US Opena je došao da pobedi i to je uspeo“, rekao je Patrik Muratoglu.
Osim što je Novak dolazio sa namerom da pobedi u svojoj igri napravio je neke izmene u odnosu na prethodne sezone.
„Koristio je servis-volej igru mnogo više. To je nešto što je dodao u poslednje vreme. U većini ključnih poena je odigrao servis-volej, iskoristio je činjenicu što je Danil daleko i tako je upisao poene. Takođe, izlazio je mnogo više na mrežu kako bi skratio poene“, zaključio je Muratoglu.
Novak je upravo set loptu za ruskog tenisera spasao tako što je uspešno izveo servis volej, a to je bio jedan od ključnih saveta njegove „teniske majke“ koja mu je još pre deset godina rekla da više treba da koristi taj udarac.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2023
SPORT
Ni Nole nije pomogao... Pobeda Češke od 3:0 u Dejvis kupu
Nikola Ćaćić i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2023
SPORT
Novak nije bio srećan: Želeo sam da igram dubl – ne volim da gubim
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2023
SPORT
Đoković se još jednom upisao u istorijske knjige
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala