- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Amerika uvezla rekordnu količinu ruskog đubriva

© Sputnik / Kirill Braga / Uđi u bazu fotografijaProizvodnja kalijumskog đubriva u Volgogradskoj oblasti
Proizvodnja kalijumskog đubriva u Volgogradskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2023
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države su u periodu januar-jul povećale uvoz đubriva iz Rusije do rekordnih 944 miliona dolara, navodi se u podacima američke statističke službe.
Prethodni maksimum je zabeležen prošle godine kada je vrednost uvoza za sedam meseci dostigla vrednost od 900 miliona dolara. Ove godine je nivo izvoza porastao za pet odsto.
Pritom, u julu je kupovina smanjena tri puta u poređenju sa junom skoro za 40 odsto na godišnjem nivou i iznosi 54,4 miliona dolara. Ova vrednost predstavlja minimum od avgusta 2021. godine.
Rusija je zauzela drugo mesto po isporukama đubriva u SAD-u ove godine. Na prvom mestu je Kanada, koja je za sedam meseci isporučila đubriva u vrednosti od 2,8 milijardi dolara. U grupi od pet lidera se nalazi Saudijska Arabija (484,4 miliona dolara), Izrael (216 miliona dolara) i Katar (214,2 miliona dolara).
SAD su za period januar-jul tekuće godine smanjile uvoz đubriva za 22 odsto, do šest milijardi dolara. Pritom, američki izvoz u toj kategoriji je pao za 36 odsto i iznosi 3,6 milijardi dolara.
Afrika - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2023
RUSIJA
Zamenik ministra trgovine Rusije za Sputnjik: Osvajamo nova tržišta – cilj Afrika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala