- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Evroliga čuva od zaborava neponovljivog Dudu Ivkovića

© Sputnik / Maksim BogodvidDušan Duda Ivković
Dušan Duda Ivković - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2023
Pratite nas
Dušan Duda Ivković, jedan od najpoznatijih košarkaših trenera Evrope i sveta, preminuo je na današnji dan pre dve godine, a Evroliga ga nije zaboravila. Čuva sećanje na legendarnog Dudu koji je uz košarku voleo golubove, bila je to ljubav do neba!
Duda Ivković preminuo je u 78. godini 16. septembra 2021. godine u bolnici u Beogradu od posledica vode u plućima i herpesa.
Evroliga nije zaboravila taj datum i na zvaničnom Tviter nalogu objavljena je slika Dušana Dude Ivkovića, kao znak počasti. Sećanje na jednog od najvećih i najboljih košarkaških stručnjaka živi i živeće.
Ivković je u dva navrata osvojio Evroligu. Prvo 1997. godine sa Olimpijakosom, a zatim i 2012. godine sa crveno-belima iz Atine, gde je ostavio neizbrisiv trag.
Velikan jugoslovenske i svetske košarke rođen je 29. oktobra 1943. u Beogradu. Košarku je igrao samo u Radničkom s Crvenog krsta, gde je s juniorima kasnije i započeo trenersku karijeru.
Sa selekcijom Jugoslavije osvojio je sve osim zlata na Olimpijskim igrama. Radio je u Radničkom, Partizanu, Arisu, Šibeniku, PAOK, Panioniosu, AEK, Olimpijakosu, Vojvodini, Dinamu iz Moskve, CSKA i Efes Pilsenu.
Prijem košarkaša Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2023
SPORT
Nikola, Vanja i Dušan za Sputnjik: „Cilj i principi – od početka do kraja!“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala