- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mitar je „gladan“, a to znači samo jedno – čuvajte se!

© AFP 2023 / -Aleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2023
Pratite nas
Srpska gol-mašina Aleksandar Mitrović nastavio je teroriše protivničke mreže, kako u reprezentativnom, tako i u klupskom dresu. Sedam golova na prethodna četiri meča u svim takmičenjima postigao je 28-godišnji as iz Smedereva.
Al Hilal je brojao do šest protiv Al Rijada u meču u kom je Mitar nastavio da se „hrani“ svojim omiljenim jelom – golovima!
U više navrata je rekorder po broju pogodaka za nacionalni tim istakao da su golovi njegova hrana, a da znaju da budu kao kečap. Kad tresete ne ide, ali kad počne da izlazi iz tube – čuvajte se!
To je upravo slučaj sa Mitrovićem. „Gladan“ je i „diše za vrat“ prvom strelcu Saudijske Pro lige Kristijanu Ronaldu, koji ima šest golova, kao i Mitrov saigrač Al Davsari, dok su Srbin i Brazilac Malkom na koti pet.
Mitrović se upisao u strelce protiv Al Rijada (6:1), prethodno je u dresu Srbije upisao treći het-trik u trijumfu nad Litvanijom u Kaunasu (3:1), dok je postio protiv Mađara na Marakani, dok je sve počelo s tri gola u trijumfu u velikom derbiju sa Al Itihadom (4:3).
„Svaki gol je za mene isti i svako je podjednakog drag. Svaki je drugačiji, nikad nisu dva ista. Svaki ima neku vrednost, da li si napravio kretnju, skrenuo loptu ili udario glavom, da li je bio prekid ili si dobro šutnuo. Svaki je lep na svoj način. Golovi su kao hrana i nadam se da će ih biti još puno“, pucao je i pogodio pravo u metu Aleksandar Veliki.
I bio je u transfu Mitrogol posle ubedljivog trijumfa nad Al Rijadom, u kom je pola sata na terenu proveo Nejmar, ali bez konkretnog učinka.
Izostao je prvi gol ili prva asistencija zbog čega je Brazilac bio indisponiran, dok je Mitar koji sedi do njega u svlačionici bio u transu.
„Jala, jala“, vikao je na arapskom srpski napadač, što u prevodu znači „idemo“, dok se trudio da razdrma Nejmara kom nije bilo do slavlja uprkos ubedljivom trijumfu u prvenstvu.
Ono što je najbitnije jeste da je Mitrović nastavio golgeterski niz i da je na četiri utakmice u saudijskoj ligi postigao već pet golova, samo jedan manje od prve zvezde Kristijana Ronalda.
Tu su još i Sadio Mane, Malkom koji su se baš kao i Mitrović ekspresno uklopili u novu sredinu i već prave razliku na terenu i pravdaju milione koji su uloženi u njihov dolazak.
Takođe, Mitroviću su se poklonili navijači u Saudijskoj Arabiji, s obzirom na to da je na tribinama bio ogroman transparent s njegovim likom uz poruku da je Srbin najbolji strelac UEFA lige nacija u dosadašnjem toku.
Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2023
SPORT
Srbi nezaustavljivi u Saudijskoj Arabiji: Prvo Mitar – a onda i Sergej /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala