- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Abazović: Nije isključeno da je kopanje tunela do suda počelo zbog dolaska FBI

© Foto : Flickr/Vlada Crne Gore/R. KoprivicaPremijer Crne Gore Dritan Abazović posmatra prokopan tunel između privatnog stana u stambenoj zgradi u Njegoševoj ulici do depoa u podgoričkom Višem sudu.
Premijer Crne Gore Dritan Abazović posmatra prokopan tunel između privatnog stana u stambenoj zgradi u Njegoševoj ulici do depoa u podgoričkom Višem sudu.  - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2023
Pratite nas
Nije isključeno da je kopanje tunela od privatnog stana u Njegoševoj ulici u Podgorici do depoa Višeg suda počelo zbog najave dolaska agenata FBI u Crnu Goru, rekao je crnogorski premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.
Abazović je rekao da se početak kopanja tunela vremenski uklapa u period nakon što je poslat zahtev američkom FBI da pomogne u istrazi ubistva Duška Jovanovića, osnivača „Dana“.
„Mislim da je to sumnja koju ne treba tek tako odbaciti“, rekao je Abazović.
Ponovio je da bi rešavanje ubistva Duška Jovanovića dalo odgovor na mnoga pitanja koja se tiču organizovanog kriminala u Crnoj Gori u poslednjih 20 godina.
Abazović je naveo i da je lično spreman na poligrafsko ispitivanje ako za tim ima potrebe. Pozdravio je napore istražnih organa da otkriju odgovorne za kopanje tunela.
„Uprava policija i Osnovno državno tužilaštvo, od kad sam deo ovog sistema, nikad nisu sprovodili efikasniju istražnu radnju“, istakao je Abazović.
Kazao je da je iz depoa Višeg suda ukradeno više komada pištolja, pušaka...
„Nisam siguran da je to glavni motiv jer se oružje moglo kupiti na crnom tržištu“, istakao je Abazović, prenosi RTCG.
Crnu Goru već danima potresa slučaj „tunel“, jer je otkriveno da su za sada nepoznate osobe prokopale tunel do depoa Višeg suda, u kom se čuva dokazni materijal iz brojnih predmeta. Kako se sumnja, tunel je kopalo šest osoba, a iz depoa je nestalo 19 komada vatrenog oružja, dok postoji opasnost da su brojni dokazi u važnim slučajevima kontaminirani.
Istražitelji pretpostavljaju da je tunel između privatnog stana u stambenoj zgradi u Njegoševoj ulici do depoa u podgoričkom Višem sudu mogao  biti korišćen za bekstvo nekog od zatvorenika, likvidacije ili uklanjanje dokaza.  - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2023
REGION
Inženjer za Sputnjik: Kako iskopati tunel od 30 metara u centru grada a da te niko ne čuje i ne vidi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala