Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Srpskim mladićima iz Gračanice određeno zadržavanje, terete se za napad na službeno lice

© Kosovo onlajn/jutjub/skrinšotGračanica, policijska stanica
Gračanica, policijska stanica - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2023
Pratite nas
Dvojici srpskih mladića A. A. (24) i M. M. (19), na koje su sinoć u Gračanici nasrnuli pripadnici tzv. kosovske policije, određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati, a njima se na teret stavljaju dva krivična dela - napad na službeno lice i ometanje službenog lica u vršenju dužnosti, saznaje Kosovo onlajn.
Srpski mladići se trenutno nalaze u bolnici u Gračanici, s obzirom da su povređeni tokom privođenja od strane kosovske policije, navodi Kosovo onlajn.
Na dvojicu srpskih mladića su sinoć, na očigled meštana, u centru Gračanice na Kosovu i Metohiji, nasrnuli pripadnici takozvane kosovske policije jer je jedan od njih zatražio da se kazna za saobraćajni prekršaj, u ovom slučaju nevezivanja pojasa, napiše na srpskom jeziku.
Gradonačelnica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić rekla je sinoć da je prilikom privođenja dvojice srpskih mladića, nad jednim od njih upotrebljena prekomerna sila od strane pripadnika kosovske policije.
„Jedan mladić se i dalje na posmatranju i dok ne dobijemo izjavu lekara ne možemo da pričamo o tome kakvo je njegovo zdravstveno stanje. Od policije nismo dobili nikakav izveštaj, čeka se odgovor Regionalne istražne komisije. Narod je vidno uznemiren“, rekla je sinoć Ljiljana Šubarić.
Pogledajte šta je o situaciji na Kosovu ekskluzivno za Sputnjik rekao ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko:
Severna Kosovska Mitrovica - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2023
SRBIJA
„Narod je uznemiren, upotrebljena prekomerna sila“: Reakcije na napad na srpske mladiće u Gračanici
Gračanica, policijska stanica - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2023
SRBIJA
„Znaš li ti gde živiš“: Kurtijevi policajci pretukli dvojicu srpskih mladića u centru Gračanice
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala