Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Narod je uznemiren, upotrebljena prekomerna sila“: Reakcije na napad na srpske mladiće u Gračanici

© Sputnik / Teodor AnastasijevićSeverna Kosovska Mitrovica
Severna Kosovska Mitrovica - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2023
Pratite nas
Narod u Gračanici je vidno uznemiren posle incidenta u kom su pripadnici tzv. kosovske policije primenili silu prilikom privođenja srpskih mladića, rekla je gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić.
Ljiljana Šubarić rekla je da je prilikom privođenja dvojice srpskih mladića, nad jednim od njih upotrebljena prekomerna sila od strane pripadnika tzv. kosovske policije, i on se trenutno nalazi u bolnici.
„On je i dalje na posmatranju i dok ne dobijemo izjavu lekara ne možemo da pričamo o tome kakvo je njegovo zdravstveno stanje. Od policije nismo dobili nikakav izveštaj, čeka se odgovor Regionalne istražne komisije. Narod je vidno uznemiren. Ostaćemo ovde dok ne vidimo konačan ishod i dok mladići ne budu na slobodi“, rekla je Ljiljana Šubarić.
U međuvremenu, mladić koji je bio priveden u policijsku stanicu u Gračanici pušten je odlukom tužioca i odveden u bolnicu na pregled. Meštani Gračanice koji su se okupili posle ovog incidenta, razišli su se nakon puštanja uhapšenog mladića, prenosi Kosovo onlajn.
Pogledajte šta je o situaciji na Kosovu ekskluzivno za Sputnjik rekao ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko:
Gračanica, policijska stanica - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2023
SRBIJA
„Znaš li ti gde živiš“: Kurtijevi policajci pretukli dvojicu srpskih mladića u centru Gračanice
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala