- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Neverovatne scene u Valensiji: Novaku je bilo teško – „Hoćemo vazduh“

© AFP 2023 / JOSE JORDANNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2023
Pratite nas
Sve je teklo glatko za Novaka Đokovića u prvom setu protiv Alehandra Davidoviča Fokine, u okviru grupne faze Dejvis kupa, dok nije počeo da se znoji. Nije dugo trebalo vremena da teniseri shvate kako dvorana u Valensiji ima problem sa ventilacijom.
Neverovatne scene viđene su u Valensiji u dvorani gde se igra Dejvis kup meč između Srbije i Španije, a u najvećem problemu bili su Novak Đoković i Alehandro Davidovič Fokina.
Već posle nekoliko gemova postalo je jasno da je u dvorani izuzetno vruće, a situacija je postajala sve gora jer je reket u pojedinim trenucima teniserima ispadao iz ruku zbog znojavih dlanova.
Novak je pri svakoj pauzi pokušavao da se rashladi, a onda je kamera pokazala da je u dvorani 33 stepena Celzijusa uz 66 odsto vlažnosti vazduha.
Najteže je bilo u osmom gemu kada je Novak napravio brejk posle 22 poena. Kada se set završio sudija je morao da odobri dugu pauzu jer je vrućina napravila ozbiljan problem. Fokina je bio ljut zbog uslova.
„Otvorite vrata, prozore, vrućina je“, vikao je Španac na sudiju.
U periodu dok se meč igrao, ispred dvorane, odnosno na ulicama Valensije temperatura je bila za deset stepeni manja nego unutra što dovoljno govori o tome koliko je veliki propust organizatora.
Posle pobede nad Fokinom srpski as govorio je o tome koliko su uslovi bili teški, a u jednom trenutku je čuo da se žali i publika.
„Oduševljen sam što sam uspeo da dobijem pet gemova zaredom od 1:4. Igrao je agresivno. Bilo je izuzetno teško i vlažno u prvom setu. Čak je i publika u jednom trenutku počela da vrišti: ’Hoćemo vazduh’. Ne znam šta se desilo. Verovatno su bili najtopliji uslovi u dvorani u kojima sam ikada igrao“, rekao je Novak.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2023
SPORT
Novak i Laslo odveli Srbiju u četvrtfinale Dejvis kupa – Miomir i Nikola ponizili Španiju
Novak Đoković Ben Šelton US Open - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2023
SPORT
Velika promena u Novakovom timu
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2023
SPORT
Troicki obradovao Srbiju pred veliki izazov: „Novak je spreman“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala