- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak posle pobede za Srbiju: „Na devetom sam nebu – došao sam mojoj drugoj familiji“

© AFP 2023 / JOSE JORDANNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2023
Pratite nas
Svaki Grend slem koji je Novak Đoković osvojio je za njega posebna radost, ali četvrti trofej US Opena posebno će pamtiti po tome šta je usledilo posle njega. Nakon slavlja sa košarkašima u Beogradu, Novak se uputio u Valensiju gde je pobedio Alehandra Davidoviča Fokinu u Dejvis kupu, a zbog pobede u dresu Srbije istakao je da je na sedmom nebu.
Teniska reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Dejvis kupa posle pobeda nad Južnom Korejom i Španijom, a u drugom meču protiv domaćina u Valensiji posebno je pomogao Novak Đoković koji je posle Lasla Đerea doneo drugi poen.

„Na devetom sam nebu trenutno. Igrati za Srbiju, svoju zemlju, je nešto potpuno drugačije. Pritisak i odgovornost, ali i čast. Drago mi je što sam doprineo sa ovim važnim poenom za kvalifikovanje u Malagu. Nažalost, španska publika je želela da ta reprezentacija prođe, nije uspela. Sada protiv Češke igramo za prvo mesto, kako bismo imali malo bolji žreb u Malagi“, rekao je Đoković posle pobede nad Fokinom.

Javnost se prethodnih dana divi Đokoviću jer je pravo posle osvajanja Grend slema došao u Beograd, i to samo na kratko da bi sa košarkašima bio na Balkonu Skupštine grada, a potom se uputio u Valensiju da bude sa ostatkom tima ili kako on kaže „drugom familijom“

„Bilo je teško. Sve se dešavalo brzo u proteklih nekoliko dana. Toliko sam bio srećan zbog pobede u Njujorku, proslave kod kuće. Došao sam drugoj familiji, srpskom timu, to mi uvek daje najveću radost i divne emocije da mogu da igram za reprezentaciju. Grend slemovi i Dejvis kup su najveći prioriteti. Cilj je ispunjen, u Top osam smo, nadam se da ćemo nastaviti u pravom smeru“, poručio je Novak.

Srbija na Dejvis kup titulu čeka 13 godina.
„Značilo bi mnogo, to je naš cilj. Imali smo izuzetnu 2010. godinu. Igrali smo finale 2013. i još tri, četiri puta polufinale. Bili smo blizu. Format se promenio. Ako ne pobedite dva singla, morate dubl da dobijete. Mi nemamo mnogo iskustva u dublu. Nadam se da ćemo biti kompletni u Malagi, zdravi i da ćemo imati dobru šansu“, zaključio je Novak.
Srpski teniseri igraju protiv Češke u subotu od 15 časova.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2023
SPORT
Neverovatne scene u Valensiji: Novaku je bilo teško – „Hoćemo vazduh“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala