- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Amerika probila rokove: Ništa od planiranog razmeštanja hipersoničnog oružja

© Foto : Dynetics Nacrt hipersoničnog oružja
Nacrt hipersoničnog oružja - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2023
Pratite nas
Vojska Sjedinjenih Američkih Država je priznala da tokom septembra neće postići cilj koji je sebi zadala pre četiri godine, a tiče se raspoređivanja hipersoničnog oružja, prenosi agencija „Blumberg“.
„Nisu retki slučajevi kada se vrši korekcija datuma u zavisnosti od događaja u realnom vremenu. Nastavljamo sa testiranjima i raspoređivanjem hipersoničnog oružja dugog dometa. Cilj nam je da sistem pustimo u rad što je pre moguće nakon što uspešno izvršimo testiranja. To je glavni prioritet modernizacije za vojsku i Ministarstvo odbrane“, navodi agencija izjavu iz američke vojske.
Navodi se, da je u junu državni sekretar Ministarstva odbrane SAD Kristin Vormut izjavila da Sjedinjene Američke Države naporno rade na testiranju hipersoničnog oružja kako bi se primenila njegova prva baterija do 30. septembra.
Agencija podvlači da Pentagon već drugu godinu zaredom propušta predviđeni datum razmeštanja svog prvog operativnog hipersoničnog oružja.
Šef strateške komande SAD, general Entoni Koton je u martu rekao da će SAD krajem godine rasporediti prvu bateriju hipersoničnih raketa velikog dometa.
MiG-31 sa raketom Kindžal na vojnoj paradi - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2023
RUSIJA
Pokušaj da se uhvati Kindžal: Amerika i Japan će praviti presretače hipersoničnih raketa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala