- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Nemačka da se ugleda na Srbiju kako se dočekuju šampioni /video/

© AP Photo / Michael ProbstNemačka
Nemačka - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2023
Pratite nas
Nemačka je u Frankfurtu dočekala prvake sveta, ali se na slavlju zlata osvojenog na Mundobasketu posle pobede nad Srbijom pojavilo tek nešto više od hiljadu ljudi. Za razliku od dočeka u Beogradu na kom je bilo preko 10.000 navijača i napravljen je doček za pamćenje.
Iz Srbije je u svet otišla spektakularna slika, zbog načina na koji su dočekani srebrni košarkaši i Novak Đoković koji se iz Njujorka vratio sa peharom US Opena, a ukupno 24. Grend slem trofejom.
Zastave, emosije, suze, pesma, sve što je u Srbiji sasvim normalno za jedan dočeka kada su sportisti, idoli i heroji nacije u pitanju.
S druge strane, neodoljivo se stiče utisak da Nemačka nije znala ili nije bila previše zainteresovana da osvojio svetsku titulu iz Manile.
Bilo je ovacija za Denis Šrudera koji je poneo MVP titulu u finalu, kao i za Bongu, Tajsa i ostale, ali sve to ne može da se poredi i svetlosnim godinama je daleko od scena koje su viđene u Srbiji na proslavi pre dva dana.
Da „greh“ bude veći, to je prva titula prvaka sveta Nemačke u košarci, a samo hiljadu ljudi na dočeku u jednoj tolikoj zemlji, čini se, premalo.
Nemci su Mundobasket završili sa zlatom oko vrata i to sa savršenim učinkom, jer nisu pretrpeli poraz.
Ali, jedno je sigurno, trebalo bi da se ugledaju na Srbiju kako se dočekuju šampioni i kako se proslavlja titula.
Džaba im to što su pili pivo iz pehara, jer onaj huk mase, bujica emocija i suze, to ne može da se opiše, to jednostavno mora da se doživi.
Košarkaši Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2023
SPORT
Bolji ljudi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala