- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Amerika uvela sankcije „Moskviču“

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaAutomobili "Moskvič"
Automobili Moskvič - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2023
Pratite nas
Vašington je proširio sankcije protiv Rusije i na novom spisku se nalazi više od 20 osoba i nekoliko desetina kompanija, objavila je kancelarija za kontrolu stranih sredstava Ministarstva finansija SAD.
Na novom spisku se nalaze: „AvtoVaz“, „Moskvič“, „Transmaršholding“, „Avtodor“, „Ruska kompanija bakra“, Naučno-proizvodna kompanija „Saturn“, Naučno-proizvodna kompanija „Sojuz“, banka „Ak Bars“, „Sinko bank“, proizvođač automobila „Solers“, operater na železnici „Globtrans“.
Sankcije se odnose i na više od sto ruskih kompanija, nekoliko odbrambenih preduzeća u kojima se remontuju avioni, tenkovi, oklopna vozila i drugo oružje: kompanija „Novator“, fabrika „Fjodorov“, Fabrika broj 419 za remont aviona, fabrika za proizvodnju traktora „Čeljabinsk“ i druge.
Među organizacijama i kompanijama koje su povezane sa radovima na Arktiku i rudarstvom su: „Tajmirski resursi“, „Tajmirska rudarska kompanija“, „Severna kompanija dijamanata“, „Rostelekom-Solar“, jedan od najvažnijih podizvođača „Gasproma“ - „Gaspromstroj“ i mnogi drugi.
Osim toga, vlasti u SAD-u su na spisak sankcija uvrstili više od dvadeset ljudi, uključujući ruske biznismene Iskandara Mahmudova i Andreja Bokareva, kao i osnivača i člana saveta direktora Ruske kompanije bakra Igora Altuškina. Vašington je ponovio sankcije zameniku ministra odbrane Alekseju Krivoručku.
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden je u aprilu na godinu dana produžio nalog kojim se predviđa mogućnost uvođenja novih sankcija Rusiji. Ograničenja predviđaju blokiranje imovine na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država.
Kineski juan, evro, američki dolar i druge valute - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2023
RUSIJA
EU izbacila reč „oligarh“ iz upotrebe
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala