- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

„Kninska kobra“ za Sputnjik: Nervoza i sreća, tuga i radost – za ceo život! /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićPrijem košarkaša Srbije
Prijem košarkaša Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2023
Pratite nas
Ognjen Dobrić, srpski košarkaš, na Svetskom prvenstvu oduševio je svojom defanzivom i ostavio izuzetno jak utisak zbog čega je opravdano postao jedan od miljenika nacije. Prve utiske po dolasku u Beogradu, novi košarkaš Virtusa izneo je za Sputnjik.
Dobrića je selektor Svetislav Pešić promovisao u startera na poziciji krila i on je to vratio na sjajan način, bio je jedan od najvažnijih šrafova ekipe i veoma je nedostajao ekipi u finalu protiv Nemačke jer se povredio posle svega dva i po minuta.
Ognjen Dobrić - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2023
Mundobasket 2023
Kakav peh za Srbiju – povreda Dobrića /video/
Ipak, žal za time je prestala, Dobrić, koji nosi nadimak Kninska kobra zbog svog rodnog grada i specifičnog pokreta levom rukom priliko šuta, sa velikim osmehom i ponosom govorio je za Sputnjik.
„Fenomenalan osećaj stvarno. Znali smo da imamo podršku naroda i cele države, ali sam bio iznenađen kako su nas dočekali na aerodromu i ovde. Prijatno sam iznenađen i hvala im na tome“, sa osmehom na licu počeo je razgovor Ognjen Dobrić.
Doskorašnji košarkaš Crvene zvezde debitovao je za reprezentaciju 2019. godine, međutim do sada nije imao priliku da igra na Mundobasketu.
Na svom prvom Svetskom prvenstvu stigao je do srebrne medalje, ali na Filipinima nije sve bilo samo bajka, već je Ognjen sa saigračima prolazio i teške trneutke jer je njihov prijatelj i saigrač Boriša Simanić dva puta operisan.

„Ovo prvenstvo je bilo turbulentno, pomešana osećanja nervoze i sreće, tuge i radosti, ali pamtiću do kraja života. Ovo je moje prvo prvenstvo sa reprezentacijom i prva medalja, nadam se da će ih biti još i da će ova ekipa ostati što duže na okupu. Nikada nisam bio u boljoj, homogenijoj ekipi i što se tiče atmosfere jedna je od najboljih kojoj sam prisustvovao. Nadam se da će ova ekipa biti dugo na okupu i doneti naciji još mnogo radosti“, poručio je Dobrić za Sputnjik.

Pored toga što je kao kobra ujedao Kanađane u odbrani, blistao je Ognjen i u napadu i pokazao je da mu Svetislav Pešić sa razlogom veruje.
FIBA je pred finale sa Neačke objavila tekst o „nenajavljenim srpskim ratnicima“, a među njima je upravo bio i novi košarkaš Virtusa koji je oduševio ceo svet.
Kada je ova srebrna, a zapravo zlata vredna ekipa videla koliko pripadaju jedni drugim i koliko su složni, poželili su da ostanu što duže zajedno. Sledeća važna stanica za Orlove su Olimpijske igre u Parizu, a Ognjen je obećao da će tim dati sve do sebe da donese medalju.

„Ne bih rekao ništa više od predsednika, medalja je sada tu, vratio se kult košarke, ljudi sada žele trofeje, pobede medalje, to želimo i mi. Trudićemo se svim silama da do te medalje dođemo“, poručio je za Sputnjik sjajni Ognjen Dobrić.

Novak Đoković na balkonu - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2023
SPORT
Novakove suze iz Beograda obišle svet /video/
Doček košarkaša, basketaša i Novaka Đokovića - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2023
Mundobasket 2023
Jokić slavio sa košarkašima i Novakom u Beogradu /video/
Doček košarkaša, basketaša i Novaka Đokovića - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2023
Mundobasket 2023
Doček za pamćenje – hiljade navijača na slavlju košarkaša, uz Novakove suze i zlatne basketaše!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala