- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin i Kim otvorili i osetljive teme

© POOL / Uđi u bazu fotografijaSastanak lidera Severne Koreje Kim Džong Una i predsednika Rusije Vladimira Putina na kosmodromu "Vostočni"
Sastanak lidera Severne Koreje Kim Džong Una i predsednika Rusije Vladimira Putina na kosmodromu Vostočni - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2023
Pratite nas
Nakon pregovora u proširenom sastavu, održan je lični sastanak Vladimira Putina i Kim Džong Una, saopštila je pres služba Kremlja.
Pregovori dvojice lidera trajali su više od dva sata.
Sastanak predsednika Rusije Vladimira Putina i lidera Severne Koreje Kim Džong Una održan je na kosmodromu „Vostočni“ u Amurskoj oblasti Rusije.
Nakon sastanka na kosmodromu je počela zvanična večera u čast dolaska Kim Džong Una u Rusiju.
Odnosi Moskve i Pjongjanga ne bi trebalo da zabrinjavaju druge zemlje, jer nisu usmereni ni protiv koga, istakao je Peskov, komentarišući sastanak dvojice lidera.
„Sva druga pitanja tiču se samo naše dve suverene zemlje i ne bi trebalo da budu predmet zabrinutosti trećih država, jer se naša saradnja odvija u korist naroda naših dveju zemalja, a ne protiv bilo koga“, rekao je Peskov za televiziju „Rusija 1“.
„Severna Koreja je naš bliski sused. I uprkos bilo kakvim komentarima ili povicima spolja, mi ćemo graditi odnose sa našim susedima na način koji je koristan za nas i za naše susede“, naglasio je on.
On je dodao da Rusija zadržava svoju poziciju u UN kada su u pitanju sankcije Severnoj Koreji, ali to ne može, ne treba i neće biti prepreka razvoju rusko-severnokorejskih odnosa.
On je istakao da se izgradnja odnosa između Rusije i Severne Koreje takođe se tiče osetljivih oblasti, uključujući i vojnu.
Razgovor je održan u sali za sastanke na prvom spratu inženjerske zgrade tehničkog kompleksa kosmičkog raketnog kompleksa „Sojuz 2“. U pregovorima su učestvovali članovi delegacija dveju zemalja.
Predsednik Rusije Vladimir Putin i lider Severne Koreje Kim Džong Un na kosmodromu Vostočni - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2023
RUSIJA
„Poseta u važnom trenutku“: Putin i Kim Džong Un na kosmodromu „Vostočni“, održan sastanak delegacija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala