- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rekao je Sputnjiku da je „morao da priđe Novaku“ – pet meseci kasnije Đoković mu je pohrlio u zagrljaj

© Sputnik / Tamara RankovićNovak Đoković i Aleksa Avramović
Novak Đoković i Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2023
Pratite nas
U uskršnjem intervjuu za Sputnjik Aleksa Avramović je sredinom aprila govorio o tome da je morao da priđe Novaku Đokoviću. Pet meseci kasnije, Đoković je bio taj koji je želeo da stane uz rame Aleksi. Dok je ulazio u Predsedništvo pred doček, Avramović je bio prva Novakova stanica.
Jednostavno, oseti se sportska, ljudska, moralna i religijska povezanost dvojice sjajnih momaka.
Tim povodom podsećamo, Aleksa Avramović dao je vasršnji intervju za Sputnjik u kom je govorio o različitim temama, a jedna od njih bila je i – Novak Đoković.
Nešto pre tog intervjua, Đoković je iskoristio šansu pa je u Monaku bordio Partizan u okviru Evrolige.
Iskoristio je tada košarkaš Partizana i reprezentacije Srbije da zagrli Đokovića, poput najvećeg fana i navijača, posle utakmice sa Monakom što pokazuje koliko poštovanje vlada između njega i najboljeg tenisera u istoriji.
Dok je govorio o Novaku za Sputnjik, Aleksa je tada stajao nekako uspravno, mirno, i govorio s velikim poštovanjem.
„Prvi put sam ga tada upoznao i sreo. Iskoristio sam priliku da mu čestitam na svemu i da ga zagrlim jer stvarno ne znam kada ću imati priliku da vidim Novaka u životu tako blizu. Drago mi je što sam imao priliku da ga upoznam. On je najveći sportista i ambasador Srbije svih vremena. Jedna ličnost koja je... divim mu se. Nadam se da će potvrditi dominaciju“, kroz osmeh je konstatovao Avramović u aprilu.
Iako je Novak navijač Crvene zvezde, došao je sa sinom Stefanom, inače navijačem Partizana, da podrži srpski klub u momentu kada je i sam igrao turnir u Monaku.
Aleksa je to prepoznao. I nije se iznenadio.

„Bogu hvala, naravno. Srbi smo, naravno da će Srbin podržati Srbina, gde god se našao u belom svetu. To je prirodna reakcija, nešto što nas je održalo svih ovih vekova, neću sada da se prisećam od Nemanjića do sada, i ranije. To je nešto što svaki Srbin ima urođeno u sebi. Svako živi onako kako želi da živi“, rekao je pre pet meseci Avramović za Sputnjik.

Već tada moglo je da se vidi koliko i Novak i Aleksa imaju sličan pristup stvarima, koliko su srčani, borbeni, koliko daju sto odsto sebe i imaju isti odnos prema nacionalnom dresu i veri u Boga.
Nije sakrivao činjenicu koliko je njemu i ostalim igračima Partizana bilo bitno da je veličina poput Đokovića došla da ih podrži.
„Kako nije! Stvarno svaka mu čast. Hvala mu što je došao, ne samo on, već i njegova porodica. Ko ne zna Novaka, Novaka svi znaju. Jesu, oduševili su se saigrači kada su ga videli. Svi su se oduševili, to je normalno“, konstatovao je Aleksa.
Sigurno nije mogao ni da sanja da će pet meseci kasnije Nole želeti da dođe kod njega i da mu oda počast za sve što je uradio za Srbiju. A, bio je Avramović u Manili jedan od najboljih igrača Srbije na Mundobasketu.
Aleksa i Novak pokazali su šta znači biti privržen svojoj zemlji i boriti se na pravi način za nju.
Potrebno nam je toga.
Što više.
Novak Đoković i Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2023
SPORT
„Brate, da ti objasnim...“ – spektakl na mrežama zbog novog tandema srpskih heroja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala