- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak posle reke suza na balkonu: Ovaj osećaj se neće ponoviti!

© Sputnik / Lola ĐorđevićNovak Đoković na balkonu
Novak Đoković na balkonu - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2023
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena, ophrvan emocijama održao je govor na dočeku koji je na čuvenom balkonu priređen njemu, košarkašima koji su osvojili srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu i basketašima koji su po peti put postali prvaci Evrope.
Novak je izašao na balkon posle basketaša i košarkaša i posle ovacija koje je dobio od hiljada navijača briznuo je u plač.
Trajalo je to nekoliko minuta, Novak nikako nije mogao da smiri emocije, u svemu su mu pomogli košarkaši koji su ga zagrlili.
„Ne znam šta da kažem, a toliko bih toga rekao. Čestitam našim košarkašima, ne samo ove već i kroz istoriju, hvala im što su prihvatili da budem deo ovog slavlja i da se zajedno družimo večeras. Ovo je ostvarenje dečačkog sna za mene. Razlog je da sam kao klinac bio tu u masi, slavio velike medalje sa šampionata naših košarkaša, vaterpolista, odbojkaša, svih velikih ljudi, ovo je za mene nestvarno, jesam bio ovde u prošlosti nekoliko puta, ali ovo je neprocenjivo i nezamenljivo. Ovaj osećaj se nikada više neće ponoviti, definitivno, da stojim ovde pored velikih šampiona, velikih ljudi sa kojima imam prijateljski odnos, pričao sam sa njima, rekao sam im da sam ja lično, ali i svi vi, osetio njihovu slogu, zajedništvo, ne da proslavio uspeh, već momenat ljudskosti koji su oni pokazali“, rekao je Đoković.
Potom je prišao Boriši Simaniću.
„Boriša je heroj nacije i zaslužuje da mu svi skandirate“, rekao je Đoković i poveo navijanje.
„Hvala vam od srca, želim da svi slavimo, želim da završim sa ovom rečenicom, na svetu nijedna sportska nacija nema ovaj duh koji mi imamo. Živela Srbija!“
Doček košarkaša, basketaša i Novaka Đokovića - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2023
Mundobasket 2023
Doček za pamćenje – hiljade navijača na slavlju košarkaša, uz Novakove suze i zlatne basketaše!
Đoković je došao u Srbiju pošto je u Njujorku na US Openu osvojio 24. Grend slem titulu, a potom će se pridružiti Dejvis kup reprezentaciji Srbije koja igra u Španiji.
Dejvis kup reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2023
SPORT
Lajović ubedljiv, Đere preokretom obezbedio, a tandem Kecmanović – Ćaćić potvrdio pobedu Srbije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala