- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Nemačka poziva partnere da „otvore odbrambeni kišobran“ iznad Ukrajine

© AP Photo / Efrem LukatskyUkrainskiй voennый s peredvižnoй sistemoй PVO
Ukrainskiй voennый s peredvižnoй sistemoй PVO  - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2023
Pratite nas
Iznad ukrajinske infrastrukture do zime treba formirati odbrambeni „kišobran“ od sistema PVO, izjavila je ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok u intervjuu za list „FAZ“.

„Moja poseta trafostanici kod Kijeva još jednom je pokazala da je neophodno da se uoči hladne sezone zaštite energetski, toplotni i sistemi za vodosnabdevanje. Zato apelujem na nas i naše partnere: treba da otvorimo zimski odbrambeni kišobran protivvazdušne odbrane iznad kritično važne ukrajinske infrastrukture“, kazala je Berbok.

Ona je precizirala da Nemačka namerava do zime da isporuči Ukrajini dodatne sisteme PVO „iris-T“ i da traži od svojih partnera da obezbede svoje PVO sisteme bar na ograničen period.
Berbok nije želela da odgovori na pitanje o zahtevima Kijeva da se isporuče rakete dugog dometa „taurus“, ali je istakla da je neophodno da se „pre najave određenih stvari treba uveriti da će one funkcionisati“, kao što je bilo u slučaju isporuka sistema PVO.
Podsećamo, šefica nemačke diplomatije juče je doputovala u nenajavljenu posetu Ukrajini. To je njena četvrta poseta Ukrajini od početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.
O tome šta će propast ukrajinske kontraofanzive značiti za dalje odnose Rusije i Amerike govorio je u emisiji "Od četvrtka do četvrtka" politikolog Aleksandar Pavić.
Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
„Svakako ćete to uraditi“: Ukrajinski ministar ljutito odbrusio Analeni Berbok zbog raketa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala