- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Švajcarcima se opet Albanac „obija o glavu“ – da li je namerno pustio gol tzv. Kosova? /video/

© AP Photo / Petr David JosekGranit Džaka
Granit Džaka - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2023
Pratite nas
Švajcarska javnost je šokirana potezom svog reprezentativca, poreklom kosovskog Albanca Granita Džake koga optužuju da je namerno pustio igrače reprezentacije lažne države Kosovo da postignu gol u međusobnoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Nije nikome promaklo ni koliko je Džerdan Šaćiri bio emotivan tokom intoniranja himne takozvanog Kosova, ali to se zaboravilo nakon poteza Granita Džake sa kraja utakmice.
Vedat Murići je postigao gol za 2:2, a lako je uočljivo koliko Džaka nije bio zainteresovan da ga u tome spreči. Ili bar da pokuša.
I možda bi se kritike zbog nezainteresovanosti u odbrani završile za dan, da je samo Džaka stao na tome, ali je on krivicu svalio na selektora Murata Jakina.
„Igrali smo onako kako smo se pripremali sedam dana. Ne treniramo kako bi trebalo. Nije bilo tempa i intenziteta kakav je neophodan, bilo je kao da igramo u parku ili prijateljski meč. To se ne radi tako“, rekao je Džaka.
A dobio je odgovor od Jakina.
„Imali smo otvoren i iskren razgovor, nije morao tako javno da istupi i kritikuje. To sam mu i preneo. Morao je da bude pametniji“, istakao je Jakin.
Džaka u prethodnih nekoliko godina samo niže skandale koji potresaju Švajcarsku, sve je krenulo od skandalozne proslave na utakmici Svetskog prvenstva protiv Srbije u Rusiji, prelilo se na ponašanje van terena, a ponovo protiv Orlova na Mundijalu u Kataru izazivao je haos.
Granit Džaka - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2022
Katar 2022
Provokacija u režiji Džake? Obukao dres Jašarija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala