- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Provokacija u režiji Džake? Obukao dres Jašarija

© AP Photo / Petr David JosekGranit Džaka
Granit Džaka - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2022
Pratite nas
Kapiten fudbalera Švajcarske Granit Džaka obukao je posle utakmice sa Srbijom na Mundijalu u Kataru (3:2) dres s kontroverznim prezimenom – Jašari. Vezista Arsenala je naopačke obukao dres, tako da s prednje strane budu broj i prezime i ponosno je pozirao pred fotoreporterima.
Jasno je da je u Srbiji na pomen prezimena Jašari prva asocijacija Adem Jašari, osnivač terorističke formacije Oslobodilaške vojske Kosova (OVK), zbog čega su mnogi na prvu loptu takav potez Džake doživeli kao tešku provokaciju.
Ipak, ispostaviće se da priča ima drugu pozadinu i da Džaka posle većine utakmica navlači "sporni" dres, a poruka se odnosi na Ardona Jašarija, fudbalera Lucerna.
"Ne, nikakva politička pozadina nije u pitanju. Došao je u mlad tim, ja sam bio u toj situaciji kao on, zaslužuje poštovanje. Viđamo se svaki dan, provodimo dosta vremena zadjedno. Uvek posle utakmice nosim dres s njegovim likom i prezimenom. To sam i baš sada uradio", izjavio je Granit Džaka.
Džaka je tokom utakmice provocirao srpske fudbalere, hvatao se i u predelu prepona, čime je još jednom pokazao nesportsko ponašanje.
Podsetimo, Džaka je pre četiri godine u Rusiji, baš kao i Džerdan Šaćiri, posle gola Srbiji simulirao rukama dvoglavog Orla.
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2022
Katar 2022
Vlahović posle kraha Srbije na SP: Zašto bismo se sada razdvajali?
Srbija i Švajcarska - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2022
Katar 2022
Srbija je stradala na Piksijevom ruletu – poraz od Švajcarske za kraj Mundijala!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala