- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Zelenski: Kontraofanziva Ukrajine neće imati srećan kraj

© AP Photo / Efrem LukatskyUkrajinski predsednik Vladimir Zelenski
Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2023
Pratite nas
Kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine neće imati srećan kraj, izjavio je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski u intervjuu za TV „Si-En-En“.

„Svi mi želimo uspeh, srećan kraj, kad je u pitanju kontraofanziva. Ovo nije film sa srećnim krajem, neće biti srećnog kraja, izgubili smo mnogo ljudi“, priznao je ukrajinski lider.

Pored toga, Zelenski je u intervjuu za „Ekonomist“ ocenio da smanjenje pomoći Zapada može izazvati nepredvidivu reakciju ukrajinskih izbeglica u Evropi.
„Smanjenje pomoći stvoriće rizike po Zapad u njegovom sopstvenom dvorištu. Nemoguće je predvideti kako će ragovati milioni Ukrajinaca koji se nalaze u evropskim zemljama na to što će njihovu zemlju odbaciti“, naglasio je ukrajinski lider.
Prema njegovim rečima, njegovi sugrađani su se, uopšte, „ponašali dobro“ i „veoma su zahvalni“ državama koje su ih primile.

„Ali, ovo neće biti ‘dobra priča’ za Evropu, ako te ljude ‘satera u ćošak’“, zaključio je Zelenski.

On je, takođe, istakao da je počeo da sumnja u iskrenost dela zapadnih partnera koji tvrde da će uvek podržavati zemlju.
Ukrajinska vojska već četvrti mesec sprovodi kontraofanzivu u južnodonjeckom, artjomovskom i zaporoškom pravcu, šaljući u borbe brigade, koje je obučio NATO i naoružane zapadnom vojnom tehnikom, ali nije uspela da ostvari uspeh ni u jednom od pravaca fronta.
Jurišna grupa Vazdušno-desantnih snaga u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2023
SVET
Zapad se uzalud nada — nema „magičnog oružja“ protiv Rusije /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala