- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Zapad na sve načine pokušava da uzdrma situaciju u Rusiji – vreme je za konkretne odluke

© Sputnik / Evgeniя NovoženinaMoskva, Kremlj
Moskva, Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2023
Pratite nas
Zapad ne preza ni od čega u pokušaju da uzdrma situaciju u Rusiji, ali njihovi pokušaji su uzaludni, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Kolektivni Zapad ne preza ni od čega u pokušaju da destabilizuje situaciju unutar zemlje, ali ni tu nema uspeha. Nivo konsolidacije zemlje oko predsednika je visok, tako da su svi pokušaji Zapada uzaludni“, kazao je Peskov.
Takođe je konstatovao da je atmosfera oko Rusije daleko od konstruktivne.
„Živimo u vreme kada smo u mnogim pravcima okruženi veoma neprijateljskim tendencijama. Atmosfera je daleko od konstruktivne, živimo pod neviđenim pritiskom ekonomskih sankcija koje smatramo potpuno nezakonitim, ali se sve više prilagođavamo tome“, rekao je portparol Kremlj.
Kako je dodao, u sferi ekonomije i dalje se prilično dobro minimiziraju rizici, povezani sa pritiskom zapadnih zemalja.

„Takođe se preduzimaju efikasne mere u suzbijanju pokušaja mešanja u naše unutrašnje poslove: ono što smo se ranije ustručavali da radimo, sada konačno preduzimamo bez ustezanja. Došlo je vreme za konkretne odluke – bez ustručavanja i uvijanja“, objasnio je Peskov.

Kijevski režim je za međunarodni tribunal

Zverstva koje je počinio kijevski režim dobro su poznata, a ona koja nisu uskoro će biti otkrivena, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Kijevski režim je uradio takve stvari da mu se 'smeši' međunarodni tribunal. Njihova zverstva su dobro poznata, a ona koja nisu uskoro će biti razotkrivena kao rezultat napornog rada naših istražitelja, uključujući diplomate. Kako, kada i šta će se tačno dogoditi? O tome je rano da se govori“, kazao je Peskov za „Izvestija“.
Kako je istakao, najvažnije je da se sve dokumentuje, „ostavi za istoriju, pokaže sadašnjim generacijama“ kako bi oni dobro razumeli s kim Rusija ima posla.
Jurišna grupa Vazdušno-desantnih snaga u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2023
SVET
Zapad se uzalud nada — nema „magičnog oružja“ protiv Rusije /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala