- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Jedinstvena Rusija“ pobeđuje na lokalnim izborima u novim regionima RF; Sobjanjin ubedljiv u Moskvi

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaPartija „Jedinstvena Rusija“
Partija „Jedinstvena Rusija“ - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2023
Pratite nas
U Ruskoj Federaciji održavani su lokalni izbori. Prvi put su na njima učestvovali i građani novih regiona: Donjecke i Luganske Narodne Republike i Zaporoške i Hersonske oblasti. Kako pokazuju podaci lokalnih izbornih komisija, vladajuća partija u Rusiji – "Jedinstvena Rusija" – pobeđuje na izborima u novim ruskim regionima.
Na osnovu rezultata obrade 100 odsto biračkih listića, "Jedinstvena Rusija" pobedila je sa velikom razlikom na izborima za zakonodavnu skupštinu Hersonske oblasti, izjavila je predsednica regionalne izborne komisije Marina Zaharova.
Na izborima je učestvovalo 65,36 odsto birača regiona. U parlament su prošle još i Komunistička partija, Liberalno-demokratska partija Rusije, partija „Pravedna Rusija – Patriote ─ Za istinu“.
I u LNR "Jedinstvena Rusija" je ubedljivo pobedila sa 74,63 odsto glasova, dok su u parlament ušle još i Komunistička partija Rusije i „Pravedna Rusija – patriote – Za istinu”.
U Zaporoškoj oblasti "Jedinstvena Rusija" je osvojila 83,01 odsto glasova. U parlament su ušle još i LDPR, Pravedna Rusija ─ Za istinu i Komunistička partija Rusije.
Na izborima za Narodni savet DNR, nakon obrade oko 90 odsto biračkih listića, "Jedinstvena Rusija" je osvojila 78,04 odsto glasova. U Savet su ušli još i Komunistička partija Rusije, LDPR, Novi ljudi i Pravedna Rusija.
Nakon okončanja izbornog procesa, lokalni parlamenti će izabrati rukovodioce novih regiona.

Apsolutna pobeda Sobjanjina u Moskvi

Direktorka Moskovske gradske izborne komisije Olga Kirilova izjavila je da je aktuelni gradonačelnik ruske prestonice Sergej Sobjanjin apsolutno pobedio u svim moskovskim oblastima u trci za tu funkciju.
Prema njenim rečima, Sobjanjin je osvojio 76, 4 odsto, odnosno 2 .053. 954 glasa, a Leonid Andrejevič Zjuganov 8, 11 odsto, odnosno 212.153 glasa.
Kirilova je dodala da izlaznost na ovogodišnjim izborima u prestonici iznosi 42, 5 odsto.
Prethodno, na sajtu Centralne izborne komisije Rusije objavljeni su podaci prema kojima nakon obrade 100 odsto glasačkih listića, Sobjanjin pobeđuje na izborima za tu funkciju, osvojivši 76,39 odsto glasova.
Na prošlim izborima, održanim 2018. godine, Sobjanjin je osvojio 70, 17 odsto glasova.
Izbori u Rusiji - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2023
RUSIJA
Regionalni izbori u Rusiji – glasa se i u LNR, DNR, Zaporožju i Hersonu; Amerika preti sankcijama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala