- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Kapiten Bogdanović u idealnom timu Mundobasketa

© Foto : FIBABogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2023
Pratite nas
Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović izabran je u idealan tim Svetskog prvenstva, koje je danas završeno u Manili.
Pored Bogdanovića u idealnom timu Mundobasketa nalaze se još Nemac Denis Šruder, koji je proglašen i za najkorisnijeg igrača na svetskom šampionatu (MVP), Amerikanac Entoni Edvards, Slovenac Luka Dončić i Kanađanin Šej Gildžes-Aleksander.
Nemačka je u finalu SP pobedila Srbiju 83:77. Bronza je pripala Kanadi, koja je posle produžetka nadigrala selekciju SAD-a 127:118.
Svetsko prvenstvo je održano u Japanu, Indoneziji i na Filipinima. Naredni Mundobasket biće odigran 2027. u Kataru.
Bogdanović je posle poraza istakao žaljenje zbog zlata.
„Sa sportske strane mi je ste krivo. Napravili smo veliki korak samim plasmanom, na kraju smo bili jedan šut od zlate, ali to je košarka. Nekada lopta uđe, nekada ne. Iskreno, bili su bolji od nas. Nama je failo malo iskustva. Malo svega, ali eto. "Stvarno sam ponosan na ove momke. Uvek smo bili tu jedni za druge. Nismo gubili veru i nadu. Imali smo teške momente. Stvarno svaka čast svima“.
Nastavio je u istom tonu.
„Nadam se da možemo da gradimo nešto na ovome. Kao što rekoh stvarno sam ponosan na sve, jedna od najboljih grupa igrača sa kojima sam sarađivao. Drago mi je što sam deo svega ovoga. Tek će se videti koliki je ovo uspeh. Ipak treba da budemo presrećni, jeste turnir završen porazom, ali smo napravili veliki uspeh“.
Nikola Jović - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2023
Mundobasket 2023
Da li je Srbija pretplaćena na srebro?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala