- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Da li je Srbija pretplaćena na srebro?

© AP Photo / Michael ConroyNikola Jović
Nikola Jović - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2023
Pratite nas
Poraz Srbije od Nemačke na poslednjem stepeniku na Mundobasketu bio je peti u isto toliko finala otkako smo samostalna država.
Kao da smo pretplaćeni na srebro, što nije loše za jednu tako malu, ali izuzetno talentovanu i sportsku naciju.
Sve je počelo davne 2009. godine na Evrobasketu kada su Srbiju u finalu zaustavili moćni Španaci. Čekali su Orlovi pet godina na novi let do finala što se dogodilo 2014. godine na Mundobsaketu, da bi nam isti rival presudio i na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.
Nije se dugo čekalo na novo finale u režiji srpskih košarkaša koji su ponos nacije. Naredni ispit i nova borba za zlato usledila je na Evropskom prvenstvu 2017. godine, kada su nas nadigrali Slovencim sa tada, mladim i nadolazećim superstarom svetske košarke Lukom Dončićem. To je možda i poraz koji najviše boli, kao i ovaj od Nemaca u Manili, gde su „panceri“ imali podršku sudija u pohodu ka zlatnoj medalji.
Borili su se svim srcem Bogdan, Milutinov, Avramović i ostali srpski košarkaši, ali je ponovo oko vrata završilo srebro umesto zlata.
Kada je selektor Srbije Svetislav Pešić u pitanju, njemu je ovo bio prvi poraz u finalima u karijeri.
Srbija  - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2023
Mundobasket 2023
Što bi rekao Darko Miličić...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala