- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Slovenci posle drame pobedili Italiju: Snovi ostali nedosanjani – Luka i ekipa su sedmi na svetu

© AP Photo / Aaron FavilaSlovenija Italija Mundobasket
Slovenija Italija Mundobasket - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2023
Pratite nas
Košarkaši Slovenije posle neizvesne završnice uspeli su da savladaju selekciju Italije rezultatom 89:85. Slovenci su ovom pobedom završili Mundobasket kao sedma reprezentacija.
U borbu za sedom mesto na Mundobasketu motivisanije su ušli košarkaši Italije koji su bili u naletu i rano uspeli da stignu do osetnije prednosti 12:4. Sa linije penala Luka Dončić na kraju prve četvrtine ublažio je tu razliku, pa su tako Italijani posle prvih deset minuta igre vodili rezultatom 18:15.
Iako je i na početku druge deonice Italija delovala bolje i organizovanije, usledila je serija od devet poena Slovenaca kojom su poveli i tu prednost su uspeli da zadrže pa su tako zadovoljni mogli na pauzu.
Slovenci su uz Dončića, Dragića i Horvata dominirali tokom treće deonice u kojoj su stekli prednost i od 14 poena.
Nervozni Dončić posle tri minuta pogodio je prve poene za Sloveniju u poslednjoj četvrtini, međutim kasno je probudio ekipu jer se Italija poenima Fontekia i Melija već vratila i smanjila prednost na samo pola koša razlike.
Pet poena prednost imala je Slovenija na dva minuta do kraja, a onda Spisu pogađa trojku, odmah zatim pogađa i za dva poena, a Riči donosi vođstvo Italijanima na 58 sekundi do kraja utakmice.
Jakob Čebašek do poslednje deonice nije imao poena, a onda je pogodio trojku najpre na četiri minuta do kraja, a onda još bitniju na 40 sekundi pre kraja utakmice. Ta trojka ispostavila se kao ključna jer je Slovencima vratila prednost koja je uvećana sa linije penala.
Dončić je utakmicu ponovo završio kao najefikasniji igrač sa dabl-dabl učinkom od 29 poena, deset skokova i osam asistencija, dok je u timu Italije najzapaženiji bio Spisu koji je upisao 22 poena.
Slovenija je sa velikim snovima i ambicijama stigla na Mundobasket, ali na kraju kući nose sedmo mesto.
Srbija i Kanada - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2023
Mundobasket 2023
Srpski nenajavljeni ratnici
Srbija i Kanada - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2023
Mundobasket 2023
Novakova poruka za Orlove: „Da u nedelju bude dva od dva za Srbiju“
Srbija i Kanada - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2023
Mundobasket 2023
Spektakularno slavlje Orlova u autobusu – pevali i Pešiću /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala