- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Od boksa do telefonske slušalice – šta je srpski inat?

© AP Photo / Charles KrupaNovak Đoković Ben Šelton US Open
Novak Đoković Ben Šelton US Open - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2023
Pratite nas
Novak Đoković „spustio je slušalicu“ Benu Šeltonu i tako mu ukrao proslavu, a malo ranije još jedan Srbin „ukrao“ je proslavu protivniku. Nikola Jović imitirao je Dilona Bruksa, Kanađanina, koji je boksovao ispred svlačionice i ukazivao na to da će biti grub protiv Srbije. Novak je u finalu, Orlovi su u finalu, zaključak je jasan, ne izazivajte ih.
Kada je isključen sa meča proti Slovenije, Dilon Bruks, kanadski košarkaš, stavio je bokserske rukavice i krenuo da se boksuje sa vazduhom ispred svlačionice.
Bruks je želeo da pošalje poruku da neće menjati svoj stil igre koji se zasniva na tome da provocira, nervira i bude grub prema protivniku. Najavio je da će na isti način igrati i protiv Srbije, a ta izjava nije promakla Orlovima, pogotovo ne najmlađem Nikoli Joviću.
Talentovani srpski košarkaš video je Bruksov snimak pre polufinala, da bi posle pobede nad Kanadom on uputio njemu poruku.
Ovoga puta Nikola je ušao u ulogu boksera i imitirao je Bruksa sa širokim osmehom na licu, jer je Srbija zaustavila „prljavog igrača“ i pokazala da može da igra sa bilo kim, koliko god protivnik bio agresivan.
Nekoliko sati kasnije, na drugoj kraju sveta u Njujorku, Novak Đoković igrao je polufinale US Opena protiv Amerikanca koji je tokom celog turnira „telefonirao“.
Naime, mladi Ben Šelton je posle svake pobede imitirao telefonsku slušalicu, a to je uradio i pred polufinalni susret sa Novakom. Nije baš Šelton pokazao ni veliko poštovanje prema Novaku kada je davao izjavu pred taj meč.
Sa puno samopouzdanja rekao je da će poremetiti Novaka, ali do toga je bio miljama daleko. Srpski as je furiozno savladao mladog Amerikanca, a onda čisto da bi mu pokazao da ne sme baš toliko da se opušta, kada je pobedio spustio je slušalicu.
Nekima se nije dopalo što iskusni Đoković imitira 16 godina mlađeg Amerikanca, ali sigurno se ni Novaku nije dopala Benova neozbiljnost mada je učtivo objasnio zašto ga je imitirao.
„Svidela mi se Benova proslava, zato sam ga imitirao“, rekao je Novak posle meča.
Jedan je boksovao, drugi spustio slušalicu, obojica su pobedili. Novak je srpske sportiste naučio važnoj lekciji. Tokom svih godina u kojima je bio potcenjen protiv Rodžera Federara i Rafaela Nadala srpski as je postepeno postajao njihov najteži protivnik, a onda ih je na kraju nadmašio.
Sa srpskim sportistima nikada nema šale i nema potcenjivanja. Rekacija mladog Jovića možda je bila ishitrena, ali ko bi mogao da mu zameri?
Bruks je bio agresivan protiv Srbije, ali nije mogao da bude toliko agresivan koliko su srce ostavili na parketu Orlovi u toj utakmici. Postojao ili ne, petak je bio dan u kom se srpski inat pokazao u najlepšem obliku.
Srbija i Kanada - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2023
Mundobasket 2023
Srpski nenajavljeni ratnici
Srbija i Kanada - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2023
Mundobasket 2023
Novakova poruka za Orlove: „Da u nedelju bude dva od dva za Srbiju“
Srbija i Kanada - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2023
Mundobasket 2023
Spektakularno slavlje Orlova u autobusu – pevali i Pešiću /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala