- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Debakl umesto spektakla – 35 poena razlike u derbiju Baltika!

© Foto : FIBADavis Bertans
Davis Bertans - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2023
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Letonije je deklasirala Litvaniju u meču za peto mesto na Mundobasketu, rezultatom 98:63.
Istorijski prvi derbi Baltika na najvećim košarkaškim smotrama je u potpunosti pripao Letoncima koji su ubedljivo savladali komšije, nekada veliku košarkašku silu i ekipu koja je na aktuelnom Mundobasketu uspela da pobedi Ameriku.
Od početka utakmice je viđeno da Letonija ima daleko više elana, Litvanija nije delovala zainteresovano i jedino vođstvo je imala na startu duela, od 2:0.
Usledila je serija Letonije, trojke su vrhunski funkcionisale, brzo je razlika postala dvocifrena, ali je Litvanija do kraja prve deonice uspela da se vrati na 28:20.
Letonija je nastavila dalje u istom ritmu, Litvanija je smanjila na šest poena zaostatka, a na poluvremenu Letonija je vodila sa 49:38.
Utakmica je prelomljena u trećoj deonici, Letonci su briljirali i u poslednji kvartal su ušli sa viškom od 30 poena, a razlika se do kraja utakmice samo povećavala.
Najbolji u letonskom timu bio je Artur Kuruc sa 20 poena, Roland Smit je dodao 17, a na drugoj strani su bolji od ostalih bili Rokas Jokubaitis sa 16, odnosno Jonas Valančijunas sa 15 poena i osam skokova.
Treba napomenuti, plejmejker Letonije Artur Žagar imao je 17 asistencija.
Letonija je zauzela petu poziciju na Mundobasketu, Litvanija šestu, a prethodno je Slovenija savladala Italiju u duelu za sedmo mesto.
Slovenija Italija Mundobasket - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2023
Mundobasket 2023
Slovenci posle drame pobedili Italiju: Snovi ostali nedosanjani – Luka i ekipa su sedmi na svetu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala