- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija posle tri drame u polufinalu Evropskog prvenstva – kada je najteže tu je Strahinja

© Foto: FIBABasketaši Srbija
Basketaši Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2023
Pratite nas
Basketaši Srbije plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva u Jerusalimu pobedom nad Holandijom rezultatom 21:19. Srbija brani zlato sa prošlogodišnjeg prvenstva, ali je ovoga puta i polufinale veliki uspeh jer u timu nisu Majstorović i Vasić.
Napeta i neizvesna utakmica nikako nije prijala srpskim basketašima koji nisu uspevali da odigraju dobru odbranu. Sa druge strane Holanđani su neprestano pretili i vraćali se posle svake prednost Srbije.
Očekivano je došlo do drame u završnici ge pobednik nije mogao ni da se nasluti. Stefan Kojić imao je šut za obedu koji je propustio da bi posle toga istu priliku dobili Holanđani, ali srećom ni oni nisu uspeli da prelome.
Još jedan napad nije iskoristila Srbija, a onda je Vorti de Jong promašio tri šuta za pobedu, a onda maestralni Strahinja Stojačić zakucava za polufinale. Stojačićevo iskustvo Srbiju je vodilo i prethodno do četvrtfinala.
Reprezentacija Srbije je do eliminacione faze stigla kao prva ekipa grupe A posle dve pobede nad reprezentacijama Austrije (21:20) i Izraela (22:19).
Tokom prve utakmice u grupi Strahinja Stojačić, Stefan Kojić, Marko Branković i Nemanja Barać morali su ozbiljno da se namuče protiv Austrije koja je na četiri minuta do kraja vodila rezultatom 13:5.
Uspeli su srpski basketaši da se vrate i pre kraj je bilo iztjednačeno 18:18, ali su Austrijanci pogodili uz faul i poveli 20:19. Na nekoliko sekundi pre kraja veliki preokret doneo je dvojkom Strahinja Stojačić.
U drugoj utakmici Srbija je imala lakši zadatak, ali se Izrael probudio na kraju meča i ozbiljno zapretio. Ponovo je Stojačić novom dvojom doneo pobedu.
Dejan Majstorović i Mihailo Vasić - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2023
SPORT
Majstorović za Sputnjik o zlatnoj pobedi nad Amerikom: Neko odozgo je imao drugačiji plan
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala