- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Novi poraz Italije – Letonija se bori za peto mesto

© AP Photo / Michael ConroyNemačka Letonija Mundobasket
Nemačka Letonija Mundobasket - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2023
Pratite nas
Košarkaši Letonije savladali su Italiju u razigravanju od petog do osmog mesta na Mundobasketu rezultatom 87:82.
Dok je za Letoniju svako mesto od petog do osmog uspeh jer su debitanti na Svetskom prvenstvu, Italijani su želeli da se dokažu posle ubedljivog poraza od reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država.
Dobro su počeli Italijani, a posebno Datome koji je ubacio tri trojke i najavio svoju odličnu partiju. Posle prve deonice Italija je delovala sigurno i vodila, ali motivisani Letonci tek su se probudili.
U drugoj četvrtini Gražulis je uzvratio Datomeu sa tri trojke i ubacio je čak 15 poena u toj deonici pa je tako Letonija pokazala zube Italijanima i ubacila im čak 28 poena.
Žagars je vezao dve trojke na startu drugog poluvremena i osigurao prednost Letonije, a Italijani nisu uspeli da se vrate ni serijom od 9:0. Međutim, drugi deo treće deonice ličio je na to da bi Italija mogla da konačno zapreti, što je i bio tako sve do tri sekunde pred kraj četvrtine kada je Skele pogodio trojku i ponovo povećao prednost Letonije.
Deset poena prednosti imala je Letonija na četiri minuta do kraja meča, ali usledila je trojka Datomea koja je nagovestila da se Italija neće predati do samog kraja.
Ipak, meč trojkom zavrašava Gražulis i donosi definitivnu pobedu Letoniji. On je ujedno bio i najbolji igrač sa 28 poena i šest skokova, dok je kod Italijana ubedljivo najraspoloženiji bio Datome sa 20 poena.
Đordi Fernandes - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2023
Mundobasket 2023
Džoker rivala Srbije se ne nalazi na terenu: „Kad sam bio mali Pešić je osvojio Evroligu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala