- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Velika Britanija kao i ranije pakosti Rusiji

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaDirektor Spoljne obaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin
Direktor Spoljne obaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2023
Pratite nas
Velika Britanija vekovima je bila i ostaće krajnje opasan geopolitički protivnik Rusije i vođena Sjedinjenim Američkim Državama, kao i ranije pakosti, konstatovao je direktor ruske Spoljnoobaveštajne službe Sergej Nariškin.

„Velika Britanija kao i ranijih vekova bila je i ostaće opasan geopolitički protivnik naše zemlje. Sve do početka HH veka, Velika Britanija je bila na čelu antiruskih težnji, učestvovala je čak i u vojnim pohodima na našu zemlju. Učestvovala je u ratu 1853-1856. godine na Krimu i na Dalekom Istoku i intervenciji na severu Rusije 1918-1920. godine. Konci mnogih ratova i sukoba u Evropi u kojima je Rusija učestvovala, protiv njenih interesa, često su se povlačili iz Londona“, rekao je on.

Naveo je da je frazeologizam koji se pripisuje ruskom generalu Aleksandru Suvorovu: „Engleskinja pakosti“, aktuelan je i danas.
Istakao je da ima na desetine i stotine zakulisnih intriga i provokacija Britanaca protiv Rusije.
„Naravno, moć Velike Britanije je odavno opala, ali vođena beskrupuloznim gospodarom Sjedinjenim Američkim Državama i dalje je izuzetno opasna“, podvukao je on.
Zaključio je da bi prema bilo kom protivniku trebalo da se odnosi ozbiljno i da se na vreme sazna o njegovim akcijama i planovima i dodao da bi protivnika trebalo poznavati i da je to jedna od najvažnijih funkcija ruske Spoljnoobaveštajne službe.
Direktor Spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin na XI Moskovskoj konferenciji za međunarodnu bezbednost - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2023
RUSIJA
Glavni ruski obaveštajac otvara oči Borelju: „Rajska bašta“ Evropa puna izopačenosti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala