- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak posle pobede pričao o Boriši: „Čovek je izgubio bubreg, ne pamtim nešto slično“

© Sputnik / Lola ĐorđevićBoriša Simanić
Boriša Simanić - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2023
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji srpski teniser, posle plasmana u polufinale US Opena govorio je i o Boriši Simaniću sa kojim je stupio u kontakt i uputio mu podršku da se što pre oporavi.
Košarkaši Srbije sa posebnom motivacijom igrali su protiv Litvanije jer im se prethodno javio Boriša Simanić i poručio da se bolje oseća. U tim trenucima srpski košarkaš uspeo je da se javi i Novaku Đokoviću koji mu je prethodno na društvenoj mreži pružio podršku.
„Stvarno mi je jako žao šta se desilo Boriši. Nije izgledalo toliko jako kada se gleda preko ekrana, ali šta je to sve proizvelo... Strašna stvar. Utorak mi je poslao poruku na društvenoj mreži, zahvalio se na podršci, uzvratio sam mu rečima podrške. Rekao sam da mu šaljemo energiju da ozdravi, da se molimo za njega. Jako mi je krivo što je doživeo tako nešto, to ne želimo nikome da se desi – bubreg je čovek izgubio, ne pamtim da se skoro desilo nešto slično u sportu. Ne poznajem ga lično toliko dobro, ali ono što sam čitao o njemu i što drugi kažu jeste da je izuzetno dobar čovek, sa pravim vrednostima, da mnogo voli Srbiju i da to pokazuje iz godine u godinu. Želim mu što brži oporavak, ne znam kako će to izgledati u budućnosti, ali nadam se da će moći da igra košarku", rekao je Novak.
Srpski as pomno prati dešavanja na Mundobasketu i video je koliko je Simanićev oporavak uticao na ekipu.
„Video sam i selektora Pešića i kapitena Bogdana, svi u svakom intervjuu govore o njemu, o vezi i međusobnoj podršci“, istakao je Đoković.
Srpski košarkaši u petak će u polufinalu Mundobasketa igrati protiv bolje reprezentacije iz meča Kanada- Slovenija, a petak je rezervisan i za Novakovo polufinale protiv Bena Šeltona.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2023
SPORT
Đoković prestigao Federera, pa zapevao u Njujorku: „Moraš da se boriš...“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala