- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković prestigao Federera, pa zapevao u Njujorku: „Moraš da se boriš...“ /video/

© AP PhotoNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2023
Pratite nas
Trijumf Novaka Đokovića nad Tejlorom Fricom i plasman u 13. polufinale US Opena, bio je za istoriju. Naime, srpski as izborio je rekordno 47. polufinale na grend slemovima, čime je nadmašio Rodžera Federera. Đoković je pričao o tome direktno s terena „Artur Eš“, gde je kasnije i zapevao pesmu Bisti bojsa – „Moraš da se boriš za svoja prava“.
Odmah po završetku susreta, kako tradicija nalaže, Novaka je novinarka na terenu pitala koliko mu znači to što je ispisao istoriju plasmanom u 47. polufinale na Grend slemu.
„Očigledno, ovo je prosto sport koji mi je dao mnogo u životu. Dolazeći iz Srbije, te devedesete godine u danima mog detinjstva, bilo je mnogo stvari kroz koje je trebalo proći zajedno sa roditeljima. Putovati u inostranstvo, ići na mečeve. Imao sam ljude koji su verovali u mene, u moj talenat i koji su pomagali. Evo tu su moji roditelji na tribinama, šaljem im poljupce. Hvala im za sve“, rekao je emotivni Novak i dodao:
„Velika prilika za mene svaki put kada izađem na teren sam ovim godinama u ovom periodu moje karijere, želim da što više uživam u ovakvim stvarima“.
Koliko je bilo bitno za tebe izbaciti publiku oni postanu „treći igrač“ u ovakvom meču?
„Naravno da očekujete da navijači podržavaju domaće igrače i nemam ništa protiv toga. Naprotiv, volim tu energiju koju dobijam. Dnevna, noćna energija. 'Hranim' se čak tom energijom, pokušavam da je koristim kao gorivo i da igram najbolji tenis. Na moju sreću, ovde igram dobre mečeve, epske. Nadam se da će tako biti i za dva dana u polufinalu“, rekao je Novak.
Sledeće pitanje odnosilo se na to da se ošišao, uz šaljivu konstataciju novinarke da je to dalo rezultat.
„Pomogla mi je ta nova frizura, bio sam aerodinamičan. Šalim se, pogledajte koliko sam mokar, znojim se. Nekoliko puta sam morao da menjam garderobu, velika je toplota, velika je vlažnost. Ali, kako je meni, tako je i njemu bilo“, objasnio je Đoković, posle čega je usledio pravi šou u režiji Srbina koji je zapevao na engleskom „Fight for your right“, (Moraš da se boriš za svoja prava) čuveni hit Bisti bojsa.
Na kraju je usledilo pitanje da li će gledati meč Ben Šelton – Fransis Tijafo, posle kog će biti poznat njegov rival u polufinalu US Opena?
„Uživaću sigurno u tom meču sa svoje sofe. Masaža, fizio, kokice, neko pićence tu će da bude. Voda sa limunom, to pijem. Probaću svoje noge da oporavim. Igrati opet protiv jednog Amerikanca moram da budem spreman, ko god da bude protivnik s druge strane mreže. Tijafo ima brzinu i snagu, dobar protivnik. Gledaću oba igrača“, zaključio je najbolji teniser svih vremena Novak Đoković.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2023
SPORT
Đoković nastavio „teror“ nad Amerikancem za polufinale US Opena
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala