- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Pešić pred Litvance: „Nismo ih gledali protiv Amerike – čekaju nas četiri meča“

© Foto : FIBASvetislav Pešić
Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2023
Pratite nas
Selektor Srbije Svetislav Pešić izašao je posle odrađenog treninga pred medije u Manili i pričao o četvrtfinalnom meču sa Litvanijom koji je na programu u utorak od 10 i 45. Iskusni strateg ističe da su čvrsta odbrana i efikasan napad uslov da se dobije reprezentacija koja je priredila senzaciju na Mundobasketu, savladavši Amerikance.
Srbija je uradila domaći i razbila je Dominikansku Republiku 112:79 i taman kada su svi očekivali da će nam Amerika biti naredni rival, Litvanci su poslali SAD na Italiju. Pešić je imao samo reči hvale za svoje momke.
„Ni juče nije bilo prava na grešku. Takav je sistem takmičenja na prvenstvu sveta i nema nevažnih utakmica. Igrali su izvanredno i pokazali su timsku hemiju. Bilo je 30 asistencija. Tu košarku želimo da igramo. Protiv Litvanije to neće biti dosta, protiv njih će morati da se igra u odbrani i u napadu. Igramo protiv fizički vrlo jakog protivnika, koji svoju igru bazira na čvrstoj odbrani. Vrlo su agresivni spolja i iznutra. Protiv Dominikanske Republike je dovoljna odlična odbrana i prosečan napada se dobije meč, a protiv Litvanije izvanredni odbrana i napad. Moramo da imamo jednu od najboljih utakmica do sada da bismo pobedili“ istakao je selektor.
Pešić je zatim poručio da niko iz tabora Srbije nije gledao dvoboj Litvanije i Sjedinjenih Američkih Država, u kom su Evropljani uspeli da prirede čudo.
„To što su radili protiv Amerike nije nam bitno, Nismo ni gledali tu utakmicu. Ta utakmica je pokazala da su čvrsti, da su pobedili na svim mečevima d osada. Potrebna je maksimalna koncentracija kao da igramo četiri utakmice na po 10 minuta. Bez obzira na prvu četvrtinu, šta god da se desi, ulazimo u drugu utakmicu, odnosno četvrtinu i to će biti jako zahtevno“, objasnio je selektor Srbije.
Pred meč sa Litvanijom pričao je i Dejan Davidovac, koji je bio jedan od najboljih u defanzivi u meču sa Dominikanskom Republikom.
„Spremni smo, znali smo da će doći kad tad do toga da više nemamo prava na grešku. Očekujem tešku utakmicu protiv jednog teškog protivnika, oni su u dobrom ritmu posle te pobede nad Amerikom. Biće to pre svega fizički teška utakmica, Litvanci su uvek nezgodni, a mi ćemo dati sve od sebe. Na dosta turnira smo igrali, imaju dosta iskusnih košarkaša, Evroliga, NBA, poznajemo ih. Znamo njihove prednosti, koristićemo naše prednosti i nadam se dobroj utakmici“, rekao je Dejan Davidovac koji se ovog leta vratio iz Moskve u Crvenu zvezdu.
Košarkaš Boriša Simanić - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2023
Mundobasket 2023
Boriši stigla podrška iz Španije, a legende poručuju: „KSS i država da reaguju“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala