- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Srbija treba da bude ponosna na svoje devojke“

© AP Photo / Virginia MayoOdbojkašice Srbije
Odbojkašice Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2023
Pratite nas
Odbojkašice Srbije nisu uspele da osvoje zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Briselu, poražene su u finalu od Turske, ali selektor Đovani Gvideti apeluje na srpsku javnost da bude ponosna na devojke koje su nosile dres Srbije.
Srbija je poražena posle pet dramatičnih setova, u praktično domaćoj atmosferi Turska je u Briselu imala za nijansu bolju igru koja je na kraju i odlučila.
„Ponosan na ekipu, odigrali smo toliko blizu najboljem timu sveta. Impresioniran sam partijom. Videli smo, Vargas je napravila razliku, nismo mogli da je zaustavimo. Srbija treba da bude ponosna na svoje devojke, u finalima ponekad pobediš, ponekad izgubiš, ali su se one mnogo borile, bile su veoma disciplinovane, pokazale su mnogo ljubavi za državu. Svi treba da budu ponosni na njih“, naveo je Gvideti.
Srpkinje su šampionke Evrope - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2023
SPORT
Srpkinje zaustavljene u finalu Evropskog prvenstva
Srbija je bila oslabljena u finalu, kapiten Maja Ognjenović je trpela posledice virusa.
„Maja nije bila Maja od pre dva dana. Nije mogla sve, nije imala maksimalnu brzinu, ali sam ponosan an nju, dala je sve od sebe, svi treba da budemo ponosni na nju“.
Selektor kaže da tek sledi borba.
„Nije kraj, idemo u najvažniji deo sezone, slede kvalifikacije za Olimpijske igre. Treba da odmorimo, da uživamo u medalji i da se fokusiramo na sledeći izazov“, istakao je Gvideti.
„Borile smo se do poslednjeg trenutka protiv sjajne ekipe Turske. Čestitam im, mi nažalost nismo uspele. Ja bih da se zahvalim našim navijačima koju su došli da nas podrže, svim navijačima iz Srbije, Republike Srpske, osetile smo tu podršku. Žao nam je, dale smo sve od sebe, treba brzo da se oporavimo i krenemo u kvalifikacije za Olimpijske igre”, navela je Boškovićeva.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2023
SPORT
Novak: Spreman sam za izazov!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala