- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak: Spreman sam za izazov!

© AP Photo / Frank Franklin IINovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2023
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, rekao je da je spreman za izazove koji ga očekuju na US Openu jer se u njegovoj strani žreba, u završnom delu turnira, nalaze trojica domaćih igrača.
Đoković je za plasman u četvrtfinale savladao Hrvata Bornu Goja u maksimalna tri seta i u narednoj rundi ga čeka najpre Tejlor Fric.
Ukoliko Đoković pobedi Frica čekaće ga bolji iz duela između takođe američkih tenisera, Frensisa Tijafoa i Bena Šeltona.
„Tri Amerikanca na mojoj strani žreba... Da, znam da će imati veliku podršku ovde. Fric, Šelton, Tijafo, odlično serviraju, igraju agresivno, odlični su na svojoj podlozi. Biće teško, ali spreman sam za izazov“, naveo je Đoković.
Publici koja će u najavi biti protiv njega, zahvalio se.
„Hvala što ste bili dugo u prethodnom meču, ali i na ovom. Uvek je posebna emocija igrati na najvećem stadionu za tenis“.
Posle tenisera iz Srbije Lasla Đerea, Novak je pobedio i hrvatskog, Bornu Goja.
„Znao sam da će biti borba. Sjajan je momak Borna, gledao sam ga kako je igrao kvalifikacije na prethodnim Grend slemovima, ima dobar forhend, dobar balans za visokog igrača. Trudio sam se da neutrališem njegov servis, u mečevima na tri dobijena seta fokusiram se na igru, želim da uštedim energiju, da u najvažnijim momentima odigram najbolje“.
Zanimljivo je američkoj javnosti bilo kako se Đoković odnosi prema svom stručnom štabu.
„Fokusiran sam na moj tim, oni su uz mene, u nekim vrućim momentima ima nekih šaljivih reči koje uputimo međusobno. Kad sam na strani gde su oni bliži, trudim se da komuniciram sa njima, to mi pomaže, u nekim momentima pogledam, tražim savet i dobijam ih“, istakao je Đoković.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2023
SPORT
Đoković preko Hrvata do meča sa Amerikancem za polufinale US Opena
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala