- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Rusija dobija nove mogućnosti na bojnom polju zahvaljujući „kindžalima“ i Su-34

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaLansiranje aerobalističke rakete "Kindžal"
Lansiranje aerobalističke rakete Kindžal  - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2023
Pratite nas
Odluka predsednika Rusije Vladimira Putina da naoruža „kindžalima“ avione Su-34 omogućiće ruskoj armiji da proširi svoje mogućnosti u zoni specijalne vojne operacije u Ukrajini, piše list „Militari voč“.
„Ruska avijacija je prvi put upotrebila udarne lovce Su-34 za lansiranje balističkih raketa, što je nova mogućnost, koja može da izmeni karakter korišćenja aviona... Integracija 'kindžala' sa Su-34 uticaće na situaciju svuda gde se nalaze ti avioni – od Arktika i Dalekog Istoka do Ukrajine i Sirije“, navodi se u tekstu.
List podseća na to da je Su-34 taktički borbeni avion najvećeg dometa u svetu. Zahvaljujući svojim naprednim karakteristikama taj avion može da nosi veliku količinu tereta na veoma velikim rastojanjima.
„Rakete 'kindžal' intezivno se koriste na ukrajinskom bojnom polju, a jedno od njegovih najvećih dostignuća je uništavanje raketnih baterija 'patriot' u Kijevu, u maju ove godine“, podseća autor teksta.
Ruski mediji su ranije preneli da je hiperzvučni raketni kompleks „kindžal“ prvi put upotrebljen u borbi, s lovca-bombardera Su-34, tokom specijalne operacije. Do tada su „kindžale“ nosili samo modifikovani lovci MiG-31K.
MiG-31 sa raketom Kindžal na vojnoj paradi - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2023
RUSIJA
Pokušaj da se uhvati Kindžal: Amerika i Japan će praviti presretače hipersoničnih raketa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala