- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Odbačena“ Letonka izazvala tektonski potres u Njujorku – senzacija po navici za smenu na vrhu

© AP Photo / John MinchilloJelena Ostapenko
Jelena Ostapenko - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2023
Pratite nas
Senzacija na US Openu, možda za navijače, ali za Jelenu Ostapenko čista navika! Učinila je to ponovo, četvrti put u isto toliko mečeva protiv i dalje prve na svetu Ige Švjontek, koju je eliminisala u osmini finala tunira u Njujorku rezultatom 3:6, 6:3, 6:1.
„Odbačena“ Letonka kojoj je njena država „okrenula leđa“ i oduzela pravo na pomoć i finansiranje jer učestvuje na turnirima gde igraju Rusi i Belorusi, igra fantastičan tenis i bori se sama protiv svih.
I uspeva!
Priredila je tektonski pokret u „Velikoj jabuci“ gde je bacila na kolena favorizovanu Igu Švjontek koja joj je, koliko god čudno zvučalo, „redovna mušterija“. Da, dobro ste pročitali i nije nikakva greška, jer Jelena ima maksimalan učinak u dvobojima sa Poljakinjom.
Zbog (ne)očekivanog trijumfa Ostapenko u Njujorku koji je režiran posle preokreta i velike borbe u tri seta i meču od 109 minuta, profitiraće Beloruskinja Arina Sabalenka, koja će od narednog ponedeljka biti prva teniserka sveta, dok će Iga pasti na drugu poziciju.
Švjontek je bila izraziti favorit, što je i logično jer je prvi nosilac na US Openu, dok je Jelena Ostapneko 21. reket planete. Ipak, ti brojevi koji pišu pored njihovih imena slabo znače kada se izađe na teren, posebno u slučaju dve pomenute teniserke, gde Poljakinja ni posle četiri odmeravanja snaga nije osetila ukus pobede protiv „odbačene“ 26-godišnje Letonke.
Iga će kući, uskoro ostaje i bez trona, dok će hrabra i ponosna Jelena nastaviti svoju bajku u „Velikoj jabuci“.
„Kada izgubite meč jasno je da ste tužni. Ova sezona je bila zaista iscrpljujuća, teška i intenzivna za mene. Nije lako nositi se sa svim tim stvarima“, rekla je Poljakinja, koja je u Njujork stigla kao branilac titule.
Ostapenko u četvrtfinalu igra protiv domaće igračice i miljenice američke publike Koko Gof, koja je eliminisala povratnicu na VTA tur Karolinu Voznijacki.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2023
SPORT
Novak: Spreman sam za izazov!
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2023
SPORT
Đoković preko Hrvata do meča sa Amerikancem za polufinale US Opena
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala