- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Povrede u zao čas i „problem“ koji su Piksiju napravili Mitar i Sergej

© Sputnik / Sputnjik/Petar MilovanovićDragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2023
Pratite nas
Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, okupio je Orlove u Staroj Pazovi, uoči mečeva sa Mađarskom 7. septembra u Beogradu i tri dana kasnije u Litvaniji, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine.
U četvrtak na stadionu „Rajko Mitić“ gostuju Mađari, a onda sledi i duel prot Litvanije u Kaunasu 10. septembra.
Povrede su nešto što zadaje glavobolju selektoru i pravi velike probleme našem nacionalnom timu pred mečeve odluke na putu ka Evropskom prvenstvu, gde Srbija nije bila od 2000. godine.
Selektor Stojković je zato počeo konferenciju pričajući o povređenim igračima, na koje neće moći da računa, a spisak je poprilično dugačak. Darko Lazović, Saša Lukić, Erhan Mašović, Aleksa Terzić, Petar Ratkov, Mijat Gaćinović, Marko Grujić, dok je u poslednji čas otpao i Filip Đuričić, novi fudbaler Panatinaikosa.
„Lazović ima povredu zadnje lože, Lukić aduktora, Mašović slomljen nos i zakazana operacija, Ratko povreda butnog mišića, Terzić povreda aduktora. Gaćinović povreda trbušnog zida, Grujić povreda gluteusa i Filip Đuričić, koji je jutros imao pregled u 11 i pre deset minuta sam dobio informaciju da se radi o povredi zadnje lože, što je prema nekom mom mišljenju oko dve nedelje pauze. On će 99 odsto biti van stroja, iako je odšao da se javi“, rekao je selektor.
Dotakao se Piksi i Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinković-Savića koji su iz Evrope otišli u Saudijsku Arabiju, pa je selektor u šali rekao da su mu napravili „problem“.
„Imali smo zanimljiv prelazni rok ovog leta i veoma sam ponosan i srećan kada vidim da igrači napreduju u karijerama, da pronalaze daleko bolje klubove. To me čini baš zadovoljnim. Videli smo neverovatnu ekspanziju tog fudbalskog tržišta, radi se naravo o Arabiji koja mnogo ulaže u fudbal. Mnogo prelazaka igrača i trenera. Interesantno je što naša dva igrača su postali članovi Al Hilala. Meni su napravili mali problem, a to je da pored svih utakmica koje pratim moraću sad i prvenstvo Saudijske Arabije, ali imamo TV pa možemo da ispratimo“, rekao je Stojković.
Prati Piksi i te kako i ostale Orlove. Među njima je i novi golman Čelsija Đorđe Petrović.
„Golman Petrović je otišao u Čelsi, pa Babić u gigant Spartak, pa je Jović otišao u Milan, Terzića i Ratkova koji su u Salcburgu, pa Đuričića i Mladenovića u Panatinaikosu, Eraković u Zenitu, Račića u Sasuolu, Tadića koji je glavni igrač Fenerbahčea, imali smo i Samardžića sa Interom, ali to je bila stativa... Siguran sam da će već u sledećoj godini promeniti klub. Mnogo toga zanimljivog se desilo u ovom prelaznom roku, dosta igrača je menjalo klubove, što je podatak za ponos i smatram da su to koraci unapred u njihovim karijerama“, istakao je kormilar Orlova.
Srbija deli prvo mesto na tabeli kvalifikacione Grupe G sa sedam bodova iz tri utakmice, koliko ima i Mađarska, Slede Crna Gora sa četiri, Bugari imaju dva boda, a poslednjeplasirana Litvanija jedan. Piksi je zadovoljan celokupnom situacijom.
„Generalno možemo biti zadovoljni sa bodovnim saldom i pozicijom koju imamo iako uvek može bolje i više. Moglo je biti i bolje i gore. Da može biti bolje, verujem da može. Drago mi je što ćemo imati neke važne igrače ovog puta, važne za naš stil igre. Tako u tom smislu ćemo biti bolji. Pozicija je dobra i ono što nas zanima je pozicija broj jedan i broj dva da bismo došli do cilja, a to je Evropsko prvenstvo. Neće biti lako ali moramo da verujemo u svoje snage i kvalitet koji imamo“.
Za kraj je Stojković nahvalio narednog rivala Mađarsku, koja je uz Srbiju favorit za plasman na Evropsko prvenstvo.
„Oni imaju izuzetno kvalitetnog trenera Marka Rosija koji je preporodio tim. Poštujemo izuzetno ekipu zbog rezultata poslednjih godina. Imaju nekoliko pojedinaca vrhunske klase, da ne pominjem Soboslaja koji je igrača svetskog ranga i sigurno da je to i derbi naše grupe, jer su svi rekli da su Srbija i Mađarska glavni favoriti. Slažem se, prihvatam to razmišljanje. Pripremićemo se najbolje što možemo, analiziraćemo kao što smo već analizirati, igrači će dobiti najpotrebnije informacije šta treba da znaju ali mi moramo da budemo fokusirani da kroz našu igru dođemo do rezultata, uz sav respekt prema kvalitetu rivala koji se mora poštovati“, zaključio je Dragan Stojković Piksi.
Nemanja Radonjić - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2023
SPORT
Ovo može samo Nemanja Radonjić
IMT - Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2023
SPORT
Partizan u 95. minutu kompletirao preokret na Krovu za pobedu nad IMT
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala