- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kraljice, neka se istorija ponovi

© AP Photo / Virginia MayoOdbojkašice Srbije
Odbojkašice Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2023
Pratite nas
Odbojkašice Srbije od 20 časova igraju finale Evropskog prvenstva protiv selekcije Turske koja se protiv Srpkinja ranije nije proslavila. Dok srpske odbojkašice predvodi bivši turski selektor Đovani Gvideti, selektor Turkinja jer Danijele Santareli koji je prethodno radio sa Srpkinjama.
Od prvog do poslednjeg meča srpske odbojkašice imale su konce u svojim rukama. Bilo je i težih duela poput utakmice sa Holanđankama, ali Srpkinje su ostale pribrane i svojom pribranošću obezbedile su plasman u novo finale na Evropskom prvenstvu.
Protivnice su igrale dobro samo onda kada je to reprezentacija Srbije dopustila, pa je tako jasno da će i u finalu protiv Turske srpske odbojkašice želeti da one preuzmu inicijativu.

„Na svim pozicijama imaju dobre igračice, to su igračice koje igraju u najjačim klubovima u Turskoj, a turska je jedna od najjačih liga. Sigurno da imaju kvaliteta, ali mislim da se mi pitamo u utakmici, kao i svakoj do sada“, rekla je Bjanka Buša.

Srbija vrlo dobro poznaje naredne protivnice koje predvodi njihov bivši selektor Danijele Santareli. Međutim i Srpkinje možda bolje nego ikad mogu da se spreme za meč jer je selektor Đovani Gvideti trenirao tursku reprezentaciju.
Srpske odbojkašice četvrti put zaredom igraju finale Evropskog prvenstva, a šesti put u istoriji. Pre dve godine Srpkinje su poražene od Italije u Beogradu, a pre četiri godine osvojile su zlatnu medalju pobedom nad upravo Turskom i to u Ankari.
Srbija se bori za četvrto evropsko zlato protiv ekipe koju je u prošlosti mnogo puta rastužila. Na Evropskom prvenstvu reprezentacija Turske je u poslednjih 25 utakmica izgubila samo četiri puta i to sva četiri od Srbije!
Poslednji meč Srbija i Turska odigrale su tokom Lige nacija kada su Turkinje slavile, ali su srpske odbojkašice prethodno prošle godine na Svetskom prvenstvu slavile ubedljivo sa 3:0.
Da Srbija zna kako se igraju finala potvrdila je i Teodora Pušić.

„Mi smo igrali ta finala toliko puta i mislim da je to nešto što je ušlo u našu rutinu, tako da tačno znamo kako da se ponašamo pred te mečeve za najsjajnije odličje“, rekla je Teodora.

Sa timom koji ima jednu od najboljih košarkašica na svetu Tijanu Bošković i iskustvo koje sa sobom nosi Maja Ognjenović, nema razloga za brigu. Srpkinje su favoriti i u finalu, došlo je vreme za reprizu.
Odbojkašica Srbije Milena Rašić u meču polufinala protiv Holandije na Svetskom prvenstvu u Japanu. - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2023
SPORT
Milena Rašić za Sputnjik: Ponosna sam na devojke i „Tiću zmaja“ – daće Bog da osvojimo!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala