- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Spajićev pokret odgovorio Mandiću: Vi ste krivi što niste u vladi, a ne mi

© Tanjug / MEDIABIROMilojko Spajić - lider "Pokreta Evropa sad"
Milojko Spajić - lider Pokreta Evropa sad - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2023
Pratite nas
PES je doneo odluku da formira Vladu sa onim subjektima koji su Spajića podržali za mandatara, saopštili su iz ovog pokreta i kazali da su, nažalost, lideri Koalicije ZBCG Andrija Mandić i Milan Knežević izabrali opciju DPS-a i URA-e u sabotaži Milojka Spajića da uopšte i postane mandatar.
To je, kako kažu, scenario koji smo već videli i u toku predsedničkih izbora, prenosi RTCG.
"Uprkos tome, PES nije odmah zatvorio vrata. Međutim, nakon što je DF pet puta odbio ponudu sa, sada i više nego očiglednim ciljem, i to da odloži sastavljanje Vlade i sačuvaju aktuelnu izvršnu vlast u nedogled, Spajić nije imao drugog izbora!", navodi se u saopštenju PES-a.
Oni su odgovorili Andriji Mandiću koji je kazao da se nada da se stvari mogu vratiti na početak, i da vladu treba da formiraju politički subjekti koji su dali podršku Jakovu Milatoviću u drugom krugu predsedničkih izbora.
Ipak, kako kažu, za razliku od Mandića koji je svestan unutrašnje i spoljnopolitičke situacije te je bio spreman za dogovor, Milan Knežević je želeo da jede "hleba i luka".
"I tako pokazao koliko ih, između ostalog, zanima i resor prosvete u Vladi Crne Gore. Za propuštenu šansu da prvi put budu deo Kabineta premijera i sačuvaju nekoliko stotina mesta po dubini, koja već imaju, nije odgovoran PES, već neodgovorno ponašanje lidera bivšeg DF-a", navode u PES-u.
Ističu da je Andrija Mandić bio racionalniji u pregovorima, svestan posledica po "dubinu" DF-a ukoliko ne dođe do dogovora.
"Ne isključujemo saradnju po pitanju deblokade institucija i imenovanja u pravosuđu, kako bi se u punoj meri primenila vladavina prava", zaključeno je u PES-u.
Obraćanje Jakova Milatovića posle pobede na predsedničkim izborima u Crnoj Gori - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2023
REGION
Mandić: U novoj vladi okupiti snage koje su podržale Milatovića u drugom krugu predsjedničkih izbora
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala