- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Mandić: U novoj vladi okupiti snage koje su podržale Milatovića u drugom krugu predsjedničkih izbora

© Tanjug / STRAHINJA AĆIMOVIĆObraćanje Jakova Milatovića posle pobede na predsedničkim izborima u Crnoj Gori
Obraćanje Jakova Milatovića posle pobede na predsedničkim izborima u Crnoj Gori - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2023
Pratite nas
Jedan od lidera koalicije „Za budućnost Crne Gore“ i predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić kazao je da je neophodno u novoj vladi Crne Gore okupiti one snage koje su podržale Jakova Milatovića u drugom krugu predsjedničkih izbora.
Mandić kaže da bi mandatar za sastav nove vlade Milojko Spajić bio spreman da se okrene DPS-u ukoliko mu bude falilo poslanika za formiranje Vlade.
Mandić je kazao da „ako mandatar ne veruje onima koji su srušili Mila Đukanovića 30. avgusta i u suštini bili njegovi politički očevi, koji su ga izabrali 2020. za ministra, onda on veruje upravo Milu Đukanoviću i njegovim satelitima jer na suprotnoj strani političkog spektra ne postoje neki drugi, osim tih“.
On smatra da je ubjedljiv poraz DPS-a na parlamentarnim izborima samo potvrdio da je završeno s jednim nedemokratskim, autokratskim i privatnim režimom Mila Đukanovića i da Crna Gora želi naprijed u budućnost, u reforme za bolji život svakog čovjeka, odlučnu borbu protiv organizovanog kriminala
„Dosadašnji tok sastavljanja vlade je vrlo neuspješan upravo iz razloga što mandatar Spajić pokušava buduću vladu pokrpiti sa saradnicima DPS i ako mu bude falilo poslanika, da se potpuno okrene DPS. On bi prethodno trebalo pažljivije i bez ikakvih sujeta da sagleda situaciju i shvati da ima vremena da se stvari vrate na početak i da krenemo u nove dogovore“, kazao je Mandić.
Tvrdi da Koalicija ZBCG nema ništa sa organizacijom protesta protiv formiranja vlade u crnogorskim gradovima.
„Mi ne organizujemo te proteste i tamo se ne nalaze samo oni koji su glasali za koaliciju ZBCG, nego, koliko vidim, i drugi koji su glasali za PES i stranke koje su podržale Jakova Milatovića na predsjedničkim izborima“, naveo je Mandić.
Kako kaže, ZBCG neće dozvoliti da se volja naroda prekraja.
Mandić je ocijenio da je jasno da predsjednik Crne Gore Jakov Milatović realnije od mandatara sagledava situaciju u kojoj se nalazi Crna Gora nakon izbora 11. juna i potpuno opravdano kritikuje način na koji se pregovara o vladi.
„Slažem se s njegovim stavom da nestaje ona energija koju smo imali nakon Milatovićeve pobjede na predsedničkim izborima. On pravilno stoji na stanovištu da nije demokratski gurati od sebe one koji prirodno pripadaju velikoj narodnoj pobjedi, a koji su protiv DPS i njegove prošlosti, despotizma i vladavine jedne familije u zemlji zarobljenih institucija, u kojoj najvažniji ljudi sudstva, tužilaštva, ANB i policije rade za mafiju više nego za svoj narod“, naglašava Mandić.
Ponavlja da je neophodno u vladi okupiti one snage koje su podržale Jakova Milatovića u drugom krugu predsjedničkih izbora.
„I formirati vlast na istim principima kako smo to uradili u gotovo svim opštinama Crne Gore gde zajednički uspešno vršimo vlast. Valjda je to prirodnije i logičnije nego da mandatar nameće u Vladu one koji su bili na strani Đukanovića na tim i svim drugim izborima“, naglašava Mandić.
Mandić ističe da je logično Milatović neće biti presrećan što njegov predsjednik partije vladu predaje u ruke onima koji su bili protiv njega i koji su i 11. juna priželjkivali pravljenje vlade sa DPS-om.
„Dakle, važno je da stvari vratimo u normalu. Ako je pak Spajić odlučio da se ne odrekne saradnje s onima koji su godinama pljačkali, siromašili i dijelili Crnu Goru, onda smo i mi dužni da preduzmemo korake koji će zaustaviti povratak Mila Đukanovića na vlast“, naglašava Mandić i dodaje da Spajić ima vremena da se vrati na početak.
„Da ne srlja nego da se dogovara s onima koji su pobijedili režim Mila Đukanovića i njegovih satelita“, kazao je Mandić u intervjuu za beogradske medije.
Jakov Milatović - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2023
REGION
Jakov Milatović o Spajićevoj vladi: Razbija se energija sa predsedničkih izbora
Plakat Pokreta Evropa sad za parlamentarne izbore u Crnoj Gori - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2023
REGION
Preti i pucanje Evrope sad – Milatović i Spajić krenuli različitim putem
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala