- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Italija usmerila Srbiju ka drugom mestu – Orlove čeka teži put

© AP Photo / /Aaron FavilaItalija Portoriko
Italija Portoriko - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2023
Pratite nas
Košarkaši Italije savladali su selekciju Portorika u drugom meču druge faze Mundobasketa rezultatom 73:57 (25:15, 14:21, 12:11, 22:10).Pobedom su Italijani obezbedili plasman u četvrtfinalu kao prvoplasirana ekipe grupe I, dok će se za drugo mesto boriti reprezentacije Srbije i Dominikanske Republike.
Uspeli su Italijani da prevare sve u prvoh dva minuta utakmice kada je delovalo da su zbunjeno i nesigurno ušli u meč, a onda je usledila serija od velikih 15:0 i dvocifrena prednost.
Trojka Votersa malo je vratila Portoriko u život, ali Italija je posle prve deonice mogla da budu zadovoljnija – 25:15.
U drugoj četvrtini Portorikanci su postali konkretniji u napadu, smislenije su organizovali akcije i to se isplatilo jer su smanjili prednost Italije – 39:36.
Drugo poluvreme delovalo je da će doneti još motivisaniji Portoriko koji je trojkom Tompsona čak i poveo. Međutim, Italijani su se vratili serijom 8:0 i još jednom na pauzu otišli sa prednošću – 51:47.
Nova serija usledila je odmah na otvaranju poslednje četvrtine, a dve trojke zaredom Datomea i Ričija kao da su već otpisale Portorikance. Voters je još jednom uspeo da dvocifrenu razliku smanji na devet poena, ali nade nije bilo previše jer je vremena za preokret bilo sve manje.
Portoriko nije uspeo da dođe do novog čuda, a na tom putu najviše su ih kočili Riči i Tonut koji su ubacili po 15 poena, dok je Voters sa 13 čuvao nadu za iznenađenje.
Standings provided by Sofascore
Italija je drugu fazu završila kao prvi tim grupe I pa će tako u četvrtfinalu igrati protiv drugoplasirane ekipe grupe J, a koja je to selekcija biće poznato posle duela Litvanije i Sjedinjenih Američkih Država.
Pobeda Italijana ujedno i znači da će Srbija ukoliko prođe u četvrtfinale igrati sa prvoplasiranom ekipom grupe J.
Srbija - Italija - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2023
Mundobasket 2023
„Ko sme, taj može“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala