- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Polomimo digitrone – košarkaški bogovi nam se smeju

© Foto : FIBASvetislav Pešić
Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2023
Pratite nas
Više o matematici, a manje o košarci, govorilo se prethodnih dana, pravile su se kalkulacije kako Srbija može do prvog mesta kako bi izbegla sudar sa Sjedinjenim Američkim Državama u četvrtfinalu Mundobasketa, a na kraju ispade da smo ih mimoišli sa druge pozicije.
Za sve je kriva Litvanija koja je napravila veliko iznenađenje, savladala Amerikance i otišla ona sama na prvo mesto, a Amere stavila na drugu poziciju koje je odvelo NBA zvezde na sudar sa Italijanima.
Od momenta kada je Srbija poražena od Italije, počele su kalkulacije.
Prvo se čekao sudar Dominikanske Republike i Portorika, pa se navijalo za Dominikanu, pa se u tom slučaju računalo da bi pobeda od četiri poena protiv iste te ekipe donela prvo mesto i beg od Amerikanaca.
Portoriko je pobedio i sve poništio.
Potom smo se nadali pobedi Portorika nad Italijom jer bi nas onda pobeda nad Dominikanom odvela na prvo mesto – Italijani su pobedili. Opet ništa. U tom momentu Srbija je i definitivno ostala bez mogućnosti da bude prva.
A, onda totalni preokret. Litvanija je nadigrala Amerikance, a nadigrala je i sve one koji su držali kalkulator prethodnih dana u rukama.
Košarkaški bogovi su se nasmejali, poslali Srbiju na Litvaniju, a Pocekovu Italiju na Ameriku koja je sada shvatila da će morati mnogo obziljnije da igra u nastavku takmičenja.
U utorak slede četvrtfinala, slede novi zapleti...
Srbija ukoliko pobedi igraće protiv boljeg iz duela Kanada – Slovenija. Ali, bolje da se ne bavimo kalkulacijama.
To smo barem naučili.
Marko Simonović - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2023
Mundobasket 2023
Simonov hitac: Protiv Litvanije – meč za velike dečake
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala