- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Simonov hitac: Protiv Litvanije – meč za velike dečake

© Foto : FIBAMarko Simonović
Marko Simonović - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2023
Pratite nas
Kada neko igra finale Olimpijskih igara i Svetskog prvenstva u košarci, i to protiv Amerikanaca, može se reći da košarku poznaje do tančina. Upravo takav as je Marko Simonović, bivši reprezentativac Srbije i kapiten Crvene zvezde koji će za Sputnjik tokom Mundobasketa pisati kolumne i iznositi mišljenje o reprezentaciji Srbije, ali i ostalim ekipama.
Malo se zakuvalo...
Pitanje je da li smo imali sreće ili nismo, ali svakako će četvrtfinalna utakmica biti jako, jako teška. Mislim da su Litvanci odigrali zaista sjajnu utakmicu protiv Amerikanaca, ubacili su im 110 poena, što je zaista veliko.
Amerikanci nisu shvatili ozbiljnost utakmice od samog starta, počeli su da igraju početkom drugog poluvremena, a bilo je već kasno. Litvanija je imala veliku prednost, nije odustajala, verovala je u pobedu i slavili na kraju.
Protiv Litvanije će biti teško, kako smo gledali ranije, gledali smo da izbegnemo Amerikance, ali ne mislim da će biti previše lakše jer su upravo Litvanci dobili Amerikance.
Pre pet-šest dana sam govorio o tome kako Litvanci igraju, kakav mentalitet imaju. Ne staju 40 minuta, nebitno da li vode ili gube 20 poena. Jaki su, stalno su u kontaktu, odgovorili su Amerikancima i zato su i dobili.
Što se nas tiče, protiv Litvanije moramo baš da budemo fizički na nivou. To je prvi preduslov.
Verujem da su Amerikanci mladi generalno, nemaju mnogo iskustva igranja u FIBA takmičenjima, mislili su da će lako da se prošetaju, da dobijaju kao od šale. Imali su opomenu protiv Crne Gore, nisu to shvatili ozbiljno. Na kraju je došla Litvanija da nema šale ni sa kim.
Ako nastave tako da igrajuAmerikanci, ne znam da li će uzeti medalju. Mislim da će ubuduće igrati na maksimumu.
Ne mislim da smo morali nešto da strepimo od Dominikane, a nisu ovakve utakmice sa velikom razlikom nešto zahvalne za analizu da može nešto tu da se vidi. Imali smo i meč protiv Italijana gde smo vodili pa izgubili. Moramo da izvučemo pouke iz toga i da se spremimo za Litvance.
Od Bogdana, Milutinova, Gudurića... Od njih očekujem najviše, jer su nosioci, znaju šta je reprezentacija, da to prenesu na mlađe. Utakmica protiv Litvanije biće utakmica za velike dečake.
Taj trio će verovatno uzeti na sebe, ali me ne bi iznenadilo da neko još iskoči.
Kod nas je sve pitanje života i smrti, ne bih išao tako daleko, već bih igrao utakmicu po utakmicu.
Po meni je Letonija najveće iznenađenje i igraju najlepšu košarku. Gledao sam ih protiv Brazila, bila je to zaista sjajna, sjajna košarka. Lepo igraju za gledanje, već su dosta napravili, ali mogu oni još.
Nemce sam najavio, oni su gotovo sve utakmice dobili sa velikom razlikom, imaju različite napade, zaista su dobra ekipa, a videćemo i koliko će moći Slovenija sa Dončićem.
Do sledećeg čitanja i naredne kolumne,
Marko Simonović
Svetislav Pešić  - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2023
Mundobasket 2023
Poznat termin meča Srbija – Litvanija, Pešić poručuje: Pokazali smo karakter
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala