- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Da li znate ko je Mileta Danac?

© FOTO: Skrinšot/VotfordMileta Rajović, Votford
Mileta Rajović, Votford - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2023
Pratite nas
Danski napadač Mileta Rajović (24), debitovao je u drugoj ligi Engleske u dresu Votforda. Debi će upamtiti po porazu od Blekburna (1:0), ali ljubiteljima fudbala je za pola sata na terenu zapao za oko 190 centimetara visoki napadač sa brojem devet. Nedugo zatim, Mileta je dao dva gola na gostovanju Koventriju i dodatno privukao pažnju na sebe.
Rajović, koga su nekadašnji saigrači i navijači u Kalmaru poredili sa Erlingom Holandom, stigao je na „Vikaridž roud“ iz ovog švedskog kluba u transferu vrednom oko dva miliona evra.
Fudbaler crnogorskih korena potpisao je ugovor na pet sezona što znači da u Votfordu dugoročno planiraju budućnost sa njim u špicu napada.
Momak zanimljivog imena je rođen u Danskoj, a stasavao je u omladinskim kategorijama Brondbija i Randersa.
Posle sjajnih partija u domovini, gde je igrao za Koge, Roskilde i Nestved, prešao je u švedski Kalmar gde je već u prvoj sezoni postigao sjajnih 20 pogodaka i time se preporučio Englezima.
Inače, igrajući za Nestved, Mileta je postigao čak 30 pogodaka na 58 mečeva, a obeštećenje koje je Kalmar platio za njega (nepoznata suma) je ujedno i klupski rekord, prema tvrdnjama sportskog direktora ovog kluba.
Sa dva pogotka u dresu Votforda protiv Koventrija zaintrigirao je mnoge ljubitelje fudbala. Bio je precizan u 35. i 79. minutu, a utakmica je završena rezultatom 3:3.
Fudbaler Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2023
SPORT
Prvorazredna senzacija i citiranje Vujoševića: „Mnogo opasna pobeda“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala