- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Crnogorcima samo poluvreme protiv Amerike – Nemačka stotkom otvorila drugu fazu

© Foto : FIBACrna Gora i Amerika
Crna Gora i Amerika - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2023
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Crne Gore poražena je od selekcije Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 85:73. Nije bilo senzacije iako je Crna Gora dobila prvo poluvreme. Iznenađenje se nije desilo ni na utakmici Gruzije i Nemačke jer su Nemci lako savladali Gruzine rezultatom 100:73.
Košarkaši Crne Gore odlično su ušli u meč i potpuno iznenadili Amerikance koji su prvu deonicu dobili sa samo pola koša razlike, a onda je ta prednost prešla na stranu Crne Gore.
Potpuno neverovatan rezultat posle 20 minuta igre je stigao kao posledica sjajne i raznovrsne timske igre, čak devetorica igrača Crne Gore su se upisala u strelce i niko nema dvocifreni učinak. Naravno, najbolji je Nikola Vučević sa devet poena i deset skokova.
Vodila je Crna Gora i prvih nekolika minuta treće deonice, ali probudili su se Amerikanci, a kada se to dogodilo više nisu dopuštali pad u igri. Upisali su pobedu, mada mora se priznati ne toliko ubedljivo koliko su i sami verovatno očekivali.
Najefikasniji igrač bio je odlični Vučević sa 18 poena i 15 skokova, dok je kod Amerikanaca najbolji bio Edvards sa 17 poena, tri skoka i jednom asistencijom.
Standings provided by Sofascore
Nemci su drugu fazu Mundobasketa otvorili stotkom protiv Gruzije koja je uspela da im zapreti samo u drugoj deonici. Dobro su se Gruzini držali, ali je odbrana Nemačke u trećoj četvrtini napravila ključnu razliku.
Iako je na terenu najraspoloženiji igrač bio Mamukelašvili sa 19 poena, Gruzija nije mogla samo sa njim do senzacije. U timu Nemačke bilo je šestorica dvocifrenih igrača, a najviše se istakao Lo sa 18 poena, dok je Šruder imao samo dva manje.
Standings provided by Sofascore
Košarkaši Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2023
Mundobasket 2023
Šta čeka Srbiju?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala